Mano Gargždai



Rytoj – „Tauriosios širdies“ apdovanojimai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
„Tauriosios širdies“ ženklas. „Tauriosios širdies“ ženklas.

Gargždų miesto bendruomenė tęsia tradiciją kasmet pagerbti gargždiškius, kurie bendruomenės labui iš širdies daro daugiau nei numato jų pareigos.

 

Kovo 15 d. 17.30 val. tradiciniuose apdovanojimuose bendruomenė apdovanos jau ketvirtąjį „Tauriosios širdies“ laureatą. Gargždų bendruomenė šį ypatingą pagarbos ženklą suteikia iškiliems miestelėnams, pasižymėjusiems puoselėjant savitarpio pagalbą ir atjautą, globojantiems ar kitaip remiantiems silpnesniuosius ir tuo asmeniniu pavyzdžiu skatinantiems taurios savanorystės idėjas.

Nominacija skiriama žmonėms už išskirtinius nevienadienius nuopelnus miestui ir kraštui, jų širdies gerumą ir bendruomeniškumo ugdymo jausmus, kuriais ir kiti žmonės skatinami ieškoti būdų jų pačių asmeniniam gyvenimui praturtinti bei prasmingai visuomeninei bendrystei.

„Tauriosios širdies“ ženklą – apvalios formos aukso spalvos papuošalą su širdutės atvaizdu – Gargždų bendruomenės užsakymu sukūrė tituluotas klaipėdietis juvelyras Viktoras Sitalo.

Ankstesniais metais šį garbingą apdovanojimą jau yra pelnę Gargždų muzikos mokyklos pedagogas Sigitas Stalmokas, Klaipėdos rajono laikraščio „Banga“ redaktorė Vilija Butkuvienė, sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Gargždų viltis“ narė gargždiškė Vida Gečienė.

Kadangi 2013-aisiais Lietuvoje buvo minimi Sveikatos metai, bendruomenė gargždiškius kvietė šiam apdovanojimui siūlyti žmones, dirbančius sveikatos srityje – gydytojus, slaugytojas, kitus gargždiškių sveikata besirūpinančius žmones.

Miestiečių ir organizacijų šiais metais buvo pasiūlyti šie kandidatai: Gargždų pirminės sveikatos priežiūros centro vyriausiasis gydytojas Petras Serapinas, Gargždų ligoninės Vaikų ligų skyriaus vedėja gydytoja Voldimara Jasmontaitė, šeimos gydytoja Elena Macevičienė, gydytojas traumatologas – ortopedas Mindaugas Grikšas, diabetu sergančiai mergaitei į pagalbą suskubusi ir lėšas insulino pompai su drauge rinkusi Ieva Jonušaitė. Merginas 2013-ųjų geradarėmis išrinko ir portalo mano-gargzdai.lt skaitytojai.

Visi, kuriems įdomi bendruomenės veikla, kviečiami nuo 15 val. ateiti į visuotinį bendruomenės narių susirinkimą.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 196 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,