Mano Gargždai



Mokesčio už medžiojamųjų gyvūnų išteklius mokėtojų dėmesiui

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay nuotr. Asociatyvi Pixabay nuotr.

Aplinkos apsaugos departamentas prie Aplinkos ministerijos (AAD) primena mokesčio už medžiojamųjų gyvūnų išteklius mokėtojams, kad deklaruojant mokestį už 2019 metų mokestinį laikotarpį, reikia atkreipti dėmesį į pasikeitusius mokesčio už medžiojamųjų gyvūnų išteklius metinius tarifus.

 

Tarifai pagal kategorijas yra:

I kategorijos – 1,04 Eur/ha;

II kategorijos – 0,7 Eur/ha;

III kategorijos – 0,52 Eur/ha;

IV kategorijos – 0,26 Eur/ha;

V kategorijos – 0,16 Eur/ha;

VI kategorijos – 0,14 Eur/ha;

VII kategorijos medžioklės plotams – 0,06 Eur/ha.

 

2019 metų mokestinio laikotarpio indeksavimo koeficientas – 1,517. Mokesčio deklaracija pateikiama ir mokestis sumokamas valstybinei mokesčių inspekcijai ne vėliau kaip iki 2020 m. vasario 15 d.

„Raginame nepamiršti, kad neteisingai deklaravus mokestį už medžiojamųjų gyvūnų išteklius ar deklaracijas pateikus su klaidingais duomenimis, gali būti taikomas didesnis mokesčio tarifas. Taip pat už pavėluotą deklaracijos pateikimą, nepateikimą ar neteisingų duomenų į ją įrašymą juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims gresia baudos nuo 250 iki 850 eurų“, – primena Jūratė Rūkštelienė, AAD Apskaitos ir mokesčių kontrolės departamento direktorė.

Mokesčio už medžiojamųjų gyvūnų išteklius mokėtojai yra fiziniai ir juridiniai asmenys, turintys leidimą naudoti medžiojamųjų gyvūnų išteklius medžioklės plotų vienete pagal Lietuvos Respublikos medžioklės įstatymą, o šio mokesčio tarifai pagal medžioklėse plotų kategorijas yra nustatyti Lietuvos Respublikos mokesčio už valstybinius gamtos išteklius įstatymo 3 priede.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 86 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,