Mano Gargždai



Nemenčinėje dirbs sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Vidaus reikalų ministerijos nuotr. Vidaus reikalų ministerijos nuotr.

Dėl koronaviruso plitimo grėsmės nuo ketvirtadienio ryto (balandžio 16 d. 7 val.) bus ribojamas patekimas į Vilniaus rajone esančią Nemenčinę ir išvykimas iš jos, dirbs sustiprintos policijos pareigūnų pajėgos. Šių priemonių imtis buvo nuspręsta šiandien vykusiame Vyriausybės posėdyje.

 

„Jau turėjome patirties Ukmergėje, dabar bus imtasi panašių priemonių ir šioje teritorijoje. Mūsų tikslas užkardyti galimą viruso plitimą ir apsaugoti žmones. Atsiradus poreikiui pasitelksime ir kitas vidaus reikalų sistemos tarnybas. Policija, siekdama užtikrinti būtiną kontrolę, šiuo metu aktyviai bendradarbiauja su Vilniaus rajono savivaldybe“, – teigė vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Vyriausybės priimtame nutarime į Nemenčinę leista atvykti tik gyvenantiems bei dirbantiems šiame miestelyje, o kitais atvejais – tik turint specialų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) leidimą.

Išvykti bus galima tik kitur dirbantiems ir tiems, kurie turi tai padaryti dėl sveikatos būklės.

„Papildomi policijos ekipažai į vietą buvo išsiųsti jau trečiadienį – kai kuriose vietose bus įrengiami užtvarai, kai kur – policijos patikros postai. Tai pat bus atidžiai stebimi ir kontroliuojami asmenys, kurie privalo laikytis saviizoliacijos režimo“, – pabrėžė vidaus reikalų ministrė.

Draudimas atvykti ir išvykti iš Nemenčinės galios savaitę – iki kito penktadienio, balandžio 24-osios vidurnakčio.

Šių priemonių imamasi po to, kai Nemenčinėje įsikūrusioje siuvimo įmonėje „Vilnika“ nustatyta apie 20 koronaviruso atvejų. Vienas atvejis nustatytas ir greta miestelio įsikūrusiuose globos ir slaugos namuose „Senevita“ – slaugos namai trečiadienį pradėjo tikrinti personalą ir apie 200 globotinių – iš viso daugiau nei 350 žmonių.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 115 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,