Mano Gargždai



Jaunimo projektams – savivaldybės parama

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Kasmet Klaipėdos rajono nevyriausybines jaunimo organizacijas kviečiame rengti projektus ir teikti paraiškas finansinei paramai iš Savivaldybės biudžeto gauti. Atvirų jaunimo erdvių ir jaunimo veiklos projektams Jaunimo reikalų taryba jau paskirstė šių metų lėšas – 24 projektams atiteko 29 800 Lt. Apie tai pasakoja Savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė.

 

Į jaunimo poreikius stengiamės atsižvelgti, kaip galima labiau, žinoma, ir pagal Savivaldybės finansines galimybes. Jaunimo politikos plėtros programoje numatomos priemonės, kaip spręsti jaunimo problemas, įtraukti jaunuolius į prasmingą veiklą. Skelbiami projektų konkursai, kuriuose aktyviai dalyvauja jaunimo klubai, mokinių prezidentūros, bendruomenės, iniciatyvinės grupės ir kitos organizacijos. Yra parengtas Jaunimo problemų sprendimo 2013–2018 m. planas, kuriame iki 2015 m. prioritetą nuspręsta teikti atviram darbui su jaunimu.

Deja, ne visada pasiteisina tai, kas numatyta biurokratinėse programose. Rajone gyvena apie 11 tūkst. jaunų žmonių. Manau, kad mokyklinio jaunimo reikalams skiriame reikiamą dėmesį ir finansavimą, bet gaila, kad rajone nedaug jaunimo nevyriausybinių organizacijų, kurios, nors ir po keletą, būtų susibūrusios kone kiekvienoje seniūnijoje kaip, pavyzdžiui, kaimų bendruomenės. Norėtųsi, kad daugiau būtų dirbama su jaunuoliais, kurie nelanko mokyklos ir nedalyvauja jokioje veikloje. Juk jaunu žmogumi pagal Jaunimo politikos pagrindų įstatymą yra asmenys nuo 14 iki 29 metų. Štai čia – nelengvas darbo baras, kuriuo pasigirti negalime.

Pernai Gargžduose bei Veiviržėnuose pradėjo veikti atviros jaunimo erdvės, kurios netruko sudominti jaunąją kartą. Šiais metais planuojame įsteigti dar keturias tokias jaunimo susibūrimo vietas. Jose bus vykdoma socialinė, kūrybinė ir jaunimo užimtumo veikla, organizuojami renginiai, grafičių dirbtuvės, filmų peržiūros, stalo teniso, biliardo ir kitų stalo žaidimų turnyrai.

Skelbėme Atvirų jaunimo erdvių veiklos projektų konkursą. Sulaukėme šešių paraiškų, jas įvertinome ir nusprendėme finansuoti visas. Jaunimo reikalų taryboje šiuo tikslu paskirstėme 14 tūkst. litų.

Daugiausia − 3500 Lt prisidėjome prie Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro projekto „Atvira erdvė už erdvės ribų“.

Po 3000 Lt skyrėme amatininkų gildijos „Krikragaa“ projektui „Priekulės atviros jaunimo erdvės“ ir Veiviržėnų kultūros centro – „Atvirų jaunimo erdvių plėtra Veiviržėnų kultūros cetre“.

Po 1500 Lt skyrėme asociacijai „Šaltupė“ ir jos projektui „Jaunimo užimtumo didinimas“, Girininkų atvirai jaunimo erdvei ir projektui „Plotas“ bei Kvietinių bendruomenės centro projektui „Kvietinių kaimo atvira jaunimo erdvė“.

Jaunimo veiklos projektų konkursui buvo pateikta 19 paraiškų. Jaunimo reikalų taryba išskirstė 15 tūkst. 800 litų.

2000 Lt nuspręsta finansuoti Klaipėdos rajono visuomeninių jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ projektą „Jaunimo orgnizacijų stiprinimas“.

1200 Lt skyrėme Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos mados studijos „Infinity“ projektui „Ateik, pamatyk, nustebk“.

1100 Lt skirta „Super šeimynėlei“, kurį įgyvendins asociacijos „Šaltupė“ jaunimo klubas „Žiburys“.

Po 1000 Lt išskirstyta Lietuvos skautijos padalinio „Gargždų tuntas“ projektui „Skautiška paslaptis“ ir Plikių pagrindinės mokyklos mokinių prezidentūros – „Amatų miestelis“.

900 Lt – Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos mokinių prezidentūros projektui „Veiviržos kelias“.

Po 800 Lt – Gargždų šv. arkangelo Mykolo ateitininkų kuopai („Mes kuriame ateitį“), Judrėnų Stepono Dariaus vaikų skraidymo mokyklai („Svajonė skraidyti“), Labdaros ir paramos fondo Grgždų vaikų globos agentūrai („Sveika gyvensena – sveika ateitis“), Agluonėnų jaunimo studijai (Vaikų ir jaunimo teatrų festivaliui „Jaunųjų vaidykla“), neformaliai jaunimo grupei „Studija cukrus“ („Kuriame neformalų teatrą“), Lapių jaunimo klubui „Rozetė“ („Ženklų kalba“) ir Veiviržėnų jaunimo klubui „Ekipa“ („Batų istorijos“).

Po 700 Lt – Veiviržėnų jaunimo klubo „Ekipa“ projektui „Aš – visuomenės dalis“ ir Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijos mokinių prezidentūros projektui − jaunųjų mokslininkų konferencijai „Žemė, žmogus, visata“.

Po 600 Lt finansuoti projektai „Po žaliuoju skliautu – Mes ir Jūs“ (Endriejavo vidurinės mokyklos seniūnų taryba) bei „Meilė Lietuvai viena“ (Vėžaičių jaunimo iniciatyvinė grupė „Šuolis“).

400 Lt skirta Kvietinių bendruomenės jaunimo klubui „Dada“, projektui – „Čia mūsų šaknys“.

Norisi palinkėti jauniems žmonėms būti draugiškiems, kūrybingiems ir geranoriškiems, įgyvendinant projektus ir sutelkiant kuo daugiau jaunimo prasmingai veiklai ir darbui.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 219 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,