Mano Gargždai



Gargždų gimtadienio proga – ekskursija „Po žydų ir cepelinų miestą“

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gidė M. Vasylienė kviečia iš arčiau pažinti žydiškąją miesto pusę bei kartu atsakyti į klausimą „Kodėl Gargždai yra cepelinų miestas?“. A. Rimkuvienės nuotr. Gidė M. Vasylienė kviečia iš arčiau pažinti žydiškąją miesto pusę bei kartu atsakyti į klausimą „Kodėl Gargždai yra cepelinų miestas?“. A. Rimkuvienės nuotr.

Jau šį savaitgalį Gargžduose šurmuliuos 767-ojo miesto gimtadienio renginiai. Šia proga gidė Monika Vasylienė kviečia iš arčiau pažinti žydiškąją miesto pusę bei kartu atsakyti į klausimą „Kodėl Gargždai yra cepelinų miestas?“

 

Nuo seno šis pasienio miestas buvo labiau žydiškas, nei lietuviškas. O ši karaliaus Dovydo tauta viena pirmųjų išgarsino bulvių patiekalus.

Ekskursijos metu susipažinsite su žydų bendruomenės įsikūrimo istorija ir jos padėtimi pasienio kontekste, laidojimo tradicijomis, aplankysite holokausto aukų kapus, vietinių Jeruzalimska vadintą gatvę, sužinosite daug įdomaus apie tradicijas.

Po ekskursijos Jūsų lauks smagus siurprizas.

Susitikimo laikas ir vieta – šeštadienį, 14 val., Gargžduose prie Holokausto aukų kapo ties taksi aikštele ir autobusų stotimi.

Ekskursijos trukmė – apie 2,5 val.

Ekskursijos kaina – 5 eurai asmeniui (vaikams iki 10 m. nemokamai)

Registracija būtina el.paštu arba tel. 8 601 17 297.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 203 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,