Mano Gargždai



Klaipėdos rajono meras: net ir karantino metu darželiai veiks

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Agotos Rimkuvienės nuotr. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas ketvirtadienio rytą socialinio tinklo paskyroje paskelbė aktualią informaciją apie ugdymo procesą Klaipėdos rajone karantino metu.

 

„Kadangi savivaldybei, kurioje paskelbtas karantinas, leista pačiai priimti sprendimus dėl ugdymo proceso, tai, manau, kad uždaryti darželius būtų perteklinė priemonė. Tai sukeltų nemažai rūpesčių tėvams. Todėl priimtas sprendimas rajono darželiuose ugdymo procesą ir toliau tęsti net ir esant karantinui. Taip pat ir su pradinukais. Nors jie kitą savaitę atostogaus, bet po atostogų galės grįžti į mokyklas. Vienintelė išimtis – 5–12 klasių mokiniai, jie net ir po atostogų liks namuose ir mokysis nuotoliniu būdu. Tačiau čia mes neišskirtiniai – tai taikoma visoje Lietuvoje“, – skelbia rajono meras.

Jis informavo, kad Vyriausybės sprendimu neformalus vaikų ir suaugusiųjų švietimas yra stabdomas arba vykdomas nuotoliniu būdu.

Meras pateikė ir sergamumo Klaipėdos rajone statistiką – nuo pandemijos pradžios rajone yra registruoti 143 koronaviruso atvejai, o šiu metu sergančių – 61. Saviizoliacijoje šiuo metu yra per 600 asmenų.

„Iš esmės per pastarąją savaitę rajone sergančiųjų skaičius sparčiai ėmė augti. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę buvo tik 26 sergantieji, šią savaitę – jau tris kartus daugiau. Atvejai registruojami visame rajone. Tai rodo, kad virusas plinta ir saugotis būtina“, – socialiniame tinkle dėstė B. Markauskas.

Primename, kad trečiadienį vykusiame Vyriausybės pasitarime priimtas sprendimas 12-oje šalies savivaldybių skelbti karantiną. Pastarąjį skelbti pritarta ir Klaipėdos rajono savivaldybėje. Karantino režimo trukmė – dvi savaitės – nuo 2020 m. spalio 26 d. 00.00 val. iki 2020 m. lapkričio 9 d. 24.00 val.

Plačiau apie priimtą sprendimą skelbti karantiną ir taikomus ribojimus skaitykite ČIA.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 346 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,