Mano Gargždai



„Padėsim prisijungti“ savanoriaujantis abiturientas: ir karantino metu galimybę mokytis privalo turėti visi

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Lukas Eigėlis. Vyriausybės kanceliarijos nuotr. Lukas Eigėlis. Vyriausybės kanceliarijos nuotr.

Šią savaitę veikti pradėjęs Nuotolinio mokymo savanorių pagalbos centras „Padėsim prisijungti“ džiaugiasi didėjančiu savanorių būriu ir netylančiais nemokamo numerio 8 677 22 222 skambučiais. Pagalbos čia sulaukia moksleiviai ir tėvai, susidūrę su techninėmis nuotolinio mokymo problemomis.

 

Vienas jauniausių savanorių, padedančių spręsti moksleiviams kylančias bėdas – vilnietis abiturientas Lukas Eigėlis, kurį nuotolinis mokymas užklupo vienuoliktoje klasėje, kai kompiuteris jau buvo tapęs kasdieniu įrankiu. Tad moksleivis nesusidūrė su dideliais sunkumais, palyginus su tik šiemet ar pernai į mokyklą atėjusiais vaikais ir jų tėvais.

„Daugiausiai sumaišties pavasarį kėlė informacijos kiekis, išsibarstymas tarp platformų, kai bene kiekvienas mokytojas naudojo savo metodiką, programėles, reikėjo išmokti greitai orientuotis tvarkaraštyje: kokią programą atsidaryti dabar, iš kur gauti tinkamą kodą prisijungimui. Situacija galėjo būti tvarkingesnė, bet tuo metu nebuvo laiko pasiruošti tokio masto iššūkiui. Rugsėjį kai kurie pasimokė iš pavasario klaidų, kiti – ne, bet galimybę mokytis privalo turėti visi“, – patirtimi dalijosi L. Eigėlis.

Moksleivis prisijungė prie savanorių, nes tiki, kad visada kiekvienas turime pradėti nuo savęs.

„Nuo kovo mėnesio kalbėjau ir mokyklos aplinkoje, ir su švietimo sprendimų priėmėjais, diskutavau socialiniuose tinkluose apie reikiamas sąlygas nuotoliniam ugdymui. Daug reikalavau, daug kam „kroviau malkų“, bet niekada negalima prašyti to, ko nedarytum pats. Pamatęs, kad galiu būti naudingas geresnei nuotolinio ugdymo situacijai padėdamas moksleiviams ir mokytojams prisijungti prie painių sistemų, prisiėmiau atsakomybę, ėmiau telefoną į rankas ir stengiuosi padėti“, – sako „Padėsim prisijungti“ savanoris.

Savanoriai sulaukia įvairių užklausų. Dalis jų paprastos: padėti išsiųsti namų darbus mokytojams ar susikurti „Zoom“ paskyrą. Kitos užklausos būna ir sudėtingesnės. Ne viską savanoriai gali išspręsti, bet į klausimus dėl dažniausiai Lietuvoje pasitaikančių ugdymo programėlių („Zoom“, „Microsoft Teams“, „Google Classroom“) stengiasi atsakyti ar rasti atsakymus konsultuodamiesi su kitais savanoriais.

„Vaikams yra nelengva įveikti sunkumus, rasti motyvacijos bandyti toliau, kai nesiseka. Jau vien tam tikri vieno ar kito dalyko uždaviniai vaikui yra sunkūs – jei jam bus sunku net ne spręsti, o juos atsisiųsti į kompiuterį ir peržiūrėti, labai greitai vaikui mokymasis taps nei patrauklus, nei įveikiamas. Todėl mes turime suteikti kiekvienam vaikui galimybę pilnavertiškai dalyvauti švietimo procese“, – teigia L. Eigėlis.

Mobiliojo ryšio operatorius „Tele2“ projektui suteikė technines skambučių centro įsidiegimo galimybes – mobiliųjų ryšį, tam reikalingą įrangą bei „Išmanaus skambučių valdymo“ sprendimą. Taip pat padengė dalį organizacinių sąnaudų. Prie iniciatyvos prisidėjo ir renginių įmonė „Pirmoji kava“, suteikdama visokeriopą pagalbą steigiant patį centrą.

Nuotolinio mokymo savanorių pagalbos centras „Padėsim prisijungti“ skambučių laukia kiekvieną darbo dieną 7–21 val. Moksleiviai ar jų tėvai gali skambinti nemokamu pagalbos numeriu 8 677 22 222. Norintys savanoriauti gali užpildyti anketą www.padesimprisijungti.lt.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 541 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,