Mano Gargždai



Jubiliejinė „Maltiečių sriuba“: karštas dubenėlis, lauknešėlis ir dėmesys tūkstančiams senolių

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Senelių paramos akcija „Maltiečių sriuba“ – šiemet jau 15-oji. Jubiliejinė. Ir vis aktuali. Gyvenimas brangsta, pensijų didinimas niekaip nepaveja būtiniausių produktų ir vaistų kainos. Ypač tai aktualu vienišiems, ligotiems, neįgaliems. Dar dviese kaip nors, o vienam menkos pensijos neužtenka net būtiniausiems dalykams.

 

Paramos akcijos „Maltiečių sriuba“ tikslas – padėti garbingo amžiaus ir neįgaliems žmonėms bent sudurti galą su galu. Maltiečiai tokius žmones lanko su karšto maisto dubenėliu, produktų, būtiniausių priemonių lauknešėliu, padeda buityje, rūpinasi priežiūros reikalais.

Globojame 2600 sunkiai gyvenančių senyvų žmonių 42 Lietuvos vietovėse. Rūpestis tokių žmonių maistu jau yra tapęs maltiečių kasdienybe, bet šiųmetinė nelaimė koronavirusas visiškai sujaukė senolių gyvenimus. Prašančiųjų pagalbos daugėjo kiekvieną dieną. Nežinia, panika, grėsmingos žinios iš televizorių ekranų – dėl tokio streso šokinėjo senolių kraujo spaudimas, aštrėjo lėtinės ligos. Daugelis senelių tiesiog maldavo: „Tik jūs ateikit, atneškit kad ir duonos kampą, man bus gerai, tik nepalikit vieno“. Šalyje vyko medikų, psichologų nuotolinės konsultacijos, bet iki jų prisibelsti senam žmogui buvo neįveikiama. Tad buvome psichologai, informacijos nešėjai, vaistų tiekėjai, maitintojai. Reikėjo aprūpinti ir apsaugos priemonėmis – senoliai kaimuose nė nežinojo, kur jų įsigyti.

Dabar, kai virusas vėl kelia galvą, jau turime patirties, kaip pasirūpinti vienišais, atskirtais senais žmonėmis. Savanorių turime visą pulką – apie 1500. Tai paprasti jautrios sielos žmonės – paglobos, atneš maisto. Svarbu, kad būtų, ką atnešti. Kad galėtume visus ateinančius metus pasirūpinti 2600 globotinių, turime surinkti 260 tūkstančių eurų – bent po šimtą eurų kiekvienam senoliui metams.

Kviečiame prisidėti prie labai reikalingos paramos senoliams. Aukoti prašome į Luminor banko sąskaitą LT924010042400083985 (paskirtis: Maltiečių sriuba).

Kviečiame kiekvieną geros valios asmenį reguliariai remti maltiečius užsisakant e.sąskaitą arba periodiškai aukojant kortele. Daugiau informacijos https://maltieciai.lt/aukok/

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 230 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,