Mano Gargždai



Viešnagę šildė ilgametė draugystė

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos nuotr.

Ylavos miesto mero Włodzimierzo Ptaszniko kvietimu praeitą savaitę Savivaldybės vadovai lankėsi Lenkijoje – dalyvavo susitikimuose ir diskusijose su vietinės valdžios atstovais, susipažino su naujomis investicijomis, viešojo ir privataus sektoriaus partnerystės galimybėmis, aptarė tolimesnes bendradarbiavimo perspektyvas.

 

Bendradarbiauja 16 metų

Savivaldybės meras Vaclovas Dačkauskas, vicemeras Kęstutis Cirtautas, Tarybos narys Alfredas Šiaulys, Administracijos direktorius Česlovas Banevičius, jo pavaduotoja Ligita Liutikienė bei Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėja Raimonda Kučinskaitė susitikime su vietos valdžios ir savivaldybės administracijos atstovais apsikeitė vėliavomis, kalbėjosi apie jau 16 metų besitęsiančią partnerystę. Ylavos miesto atstovams buvo įteiktas oficialus kvietimas jauniesiems futbolininkams atvykti į tarptautinį vaikų futbolo turnyrą „Banga Cup“. Taip pat perduotas BĮ „Sporto centro“ pasiūlymas bendradarbiauti per sporto projektus.

„Priėmime dalyvavę Ylavos meras, vicemeras, savivaldybės tarybos pirmininkas ir nariai, savivaldybės sekretorius (pas mus administracijos direktorius) supažindino su savivaldybės tarybos darbu, savo pareigomis, papasakojo apie įgyvendinamus europinius projektus bei kaip naudojamos lėšos investicijoms. Diskutavome apie komunalinių atliekų tvarkymą – šis klausimas aktualus tiek mums, tiek jiems, nes Ylavoje šiuo metu reformuojama komunalinių atliekų tvarkymo sistema. Žinoma aptarėme ir ateities planus – 2014-2020 m. naująjį ES paramos laikotarpį bei galimybę įgyvendinti bendrus projektus“, – sakė Klaipėdos rajono savivaldybės meras.

 

Pristatė įgyvendintus projektus

Vizito metu gargždiškiams buvo pristatytos naujausios investicijos. Prieš keletą metų daugiau kaip 34 tūkst. gyventojų turinčioje Ylavoje duris atvėrė seniai gyventojų išsvajotas baseinas.

„Šį projektą mūsų miestui partneriui pavyko sėkmingai įgyvendinti, pritraukiant ES lėšas ir skiriant dalį finansavimo iš Savivaldybės biudžeto. Baseinas yra nuolat užimtas, moksleiviams ten vedamos pamokos. Šalia veikia kėglinė, pirčių kompleksas, druskų kambarys, sporto salė. Savivaldybė padengia tik baseino išlaidas, kitas pramogas siūlo verslininkai“, – įspūdžiais dalijosi V. Dačkauskas, neabejojantis, kad anksčiau ar vėliau išsipildys ir gargždiškių svajonė turėti mieste baseiną.

Svečiai taip pat buvo pakviesti pasivaikščioti dviračių ir pėsčiųjų taku, nutiestu aplink Jeziorak ežerą, ten pat įrengta laivų prieplauka bei buriavimo mokykla – visa tai finansuota iš ES ir Savivaldybės lėšų. Besilankant Ylavos kultūros centre, apžiūrėtas čia veikiantis kino teatras. Paaiškėjo, kad neseniai atnaujinus kino teatro vaizdo įrangą, vietos gyventojai gali žiūrėti filmus ir 3D formatu (Gargžduose rugsėjo mėnesį baigiamame rekonstruoti kino teatre „Minija“  taip pat bus sudarytos sąlygos žiūrėti filmus 3D). Ylavos verslininkai pakvietė delegaciją į naują 5 žvaigždučių viešbutį su moderniomis konferencijų salėmis, sveikatingumo centru, žuvies restoranu.

Gniev miestelyje Savivaldybės vadovai domėjosi viešosios ir privačios partnerystės pavyzdžiu, iš kurio lietuviai gali pasimokyti. Mat gotikinio stiliaus pilyje, kurią 2007 m. nupirko didelė bendrovė, veikia ekspozicijų salės – pilis yra atvira visuomenei. Bendrovės lėšomis pagal  įsipareigojimą kasmet investuojamos milijoninės sumos, už kurias kultūros paveldo objektas baigiamas restauruoti, prižiūrimas, tvarkomas. Tokių pavyzdžių Lietuvoje kol kas beveik nėra.

 

Ryšius ketina plėtoti

1998 m. pasirašyta sutartis buvo bendradarbiavimo pagrindas tarp Klaipėdos rajono ir Ylavos miesto bendruomenių, siekiant geriau suprasti ir gerbti lenkų ir lietuvių kultūros bendrybes bei skirtumus. Pradėtam bendradarbiavimui stiprinti pasirašytos dar dvi sutartys: 1999 m. dėl bendradarbiavimo kultūros, sporto, švietimo, rekreacijos, jaunimo ryšių bei sveikatos apsaugos srityse; 2001 m. dėl bendradarbiavimo dalinantis patirtimi, įgyvendinant ES finansuojamus projektus, taip pat organizuojant seminarus, konferencijas, parodas, muzikos festivalius, sporto varžybas ir kitus bendrus renginius tokiose srityse kaip vietos savivalda, ekonomika, kultūra, švietimas, ekologija, turizmas ir sportas. 2005 m. Klaipėdos rajono ir Ylavos miesto savivaldybės įgyvendino bendrą projektą „Turizmo produktų sukūrimo galimybės, siekiant įtraukti vietos bendruomenes Ylavos ežero rajone, Drvecos upės baseino bei Klaipėdos rajono teritorijose”, kurio metu aktyviai dirbta su visuomenės įtraukimu į turizmo sektoriaus plėtrą Lenkijoje ir Lietuvoje. Bendradarbiavimo ryšius ketinama ir toliau sėkmingai plėtoti.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 247 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,