Mano Gargždai



Policijos komisariato viršininkė: į Gargždus įvažiuoti galima visiems Klaipėdos rajono gyventojams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
mano-gargzdai.lt koliažas mano-gargzdai.lt koliažas

Vakar paskelbus informaciją, kad prie 5-ių įvažiavimų į Gargždus budės pareigūnai ir vykdys judėjimo kontrolę, redakcija sulaukė Klaipėdos rajono gyventojų klausimų – ar iš kitų rajono gyvenviečių bus galima patekti į Gargždus? Ar bus stabdomi visi automobiliai? Ar reikia vežiotis kokius nors dokumentus?

Į gyventojams kylančius klausimus atsakė Klaipėdos rajono policijos komisariato viršininkė Rasa Stasiulaitienė.

 

Kaip naujienų portalą mano-gargzdai.lt informavo R. Stasiulaitienė, nuo trečiadienio iki penktadienio (gruodžio 16–18 d.) yra vykdoma mobili judėjimo kontrolė pasirinktinose rajono vietose – policijos pareigūnai gali stabdyti vairuotojus ir klausti, dėl kokių priežasčių jie yra Klaipėdos rajone.

Kita policijos priemonė – stacionarūs postai – bus įrengti nuo rytojaus, gruodžio 18 d., 13 val., o darbą baigs sekmadienį, gruodžio 20 d., 21 val. Vėliau postus planuojama įrengti ir šventiniu laikotarpiu – per Kalėdas ir Naujuosius metus: gruodžio 23 d. 13 val. iki 27 d. 21 val. bei nuo gruodžio 31 d. 13 val. iki sausio 3 d. 21 val.

Policijos viršininkė teigė, kad rajono centre – Gargžduose – bus įrengti 5 postai, kuriuose pareigūnai tikrins tik įvažiuojančius, išvažiuoti bus leidžiama visiems.

„Draudžiama judėti tarp savivaldybių, tad Klaipėdos rajono gyventojai turės galimybę įvažiuoti į Gargždus – judėjimas laisvai vyksta toje savivaldybėje, kurioje gyvenate“, – ramino policijos atstovė, primindama, kad gyvenamą vietą palikti reikėtų tik būtinu atveju – kuomet važiuojama įsigyti maisto, vaistų ir pan.

R. Stasiulaitienė sako, kad vežiotis tam tikrus dokumentus nėra būtina, tačiau, jei žmonės turės su savimi gyvenamosios vietos deklaraciją, darbo pažymėjimą, pažymas apie darbo vietos lokaciją ar panašiai, labai palengvins situaciją tiek sau, tiek pareigūnams.

„Pareigūnams paliekama nemažai teisės pasiklausinėti ir nuspręsti, įleisti žmogų į miestą ar ne. Bet kitų rajonų, savivaldybių gyventojai mūsų savivaldybėje be priežasties neturėtų būti“, – įspėjo pašnekovė.

Policijos komisariato viršininkė komentavo ir situaciją, kuomet nevairuojantį žmogų į darbą kitoje savivaldybėje automobiliu veža šeimos narys: „Čia priklausys nuo pareigūnų, dirbančių poste, pro kurį važiuojama. Esame turėję tokių situacijų, kai pavyzdžiui nevairuojančią žmoną veža vyras, į tokius atvejus žiūrima atlaidžiau. Stebėjome tokius automobilius, tai nuveža, išleidžia ir po kelių minučių grįžta.“

„Žiūrėsime ir lanksčiai, ir tuo pačiu griežtai, priklausys nuo situacijos. Darbas yra darbas ir gal žmogui į jį nuvykti yra vienintelė galimybė, kai veža šeimos narys, nes netinka autobusų grafikai ir panašiai, – sakė pokalbininkė. – Tikiuosi, kad priemonės, taikytos per Velykas, nebus visiems naujiena, bet tiems, kurie neturi jokių reikalų, svarbių priežasčių, siūlyčiau susilaikyti nuo kelionių.“

Primename, kad postai Gargždų mieste bus įrengti Kretingos plente, Klaipėdos g. įvažiuojant iš Dauparų, Basanavičiaus gatvėje, įvažiuojant iš Kulių, prie įvažiavimų nuo Dovilų bei Kalniškės kaimų.

 

Primename, kad Vyriausybės nutarimu palikti gyvenamąją vietą leidžiama:

vykstant į darbą (darbo reikalais);

vykstant į prekybos vietą;

vykstant į tarptautinius keleivių maršrutus aptarnaujančius oro, jūrų uostus, autobusų stotis ar iš jų;

vykstant į nuosavą nekilnojamo turto objektą;

vykstant į laidotuves;

dėl sveikatos priežiūros ir kitų būtinųjų paslaugų;

dėl kitų būtinųjų paslaugų ar objektyviai pagrįstų priežasčių, kai vykti neišvengiamai būtina;

vykstant pasivaikščioti atvirose vietose ne daugiau kaip vienos šeimos ar vieno namų ūkio nariams;

vykstant prižiūrėti sergančių ar negalinčių savimi pasirūpinti asmenų.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 496 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,