Mano Gargždai



Polinių pamatų projektavimas tampa itin populiaria paslauga

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Organizatorių nuotr. Organizatorių nuotr.

Įrengiant pamatus šiandien suteikiama galimybė rinktis iš kelių pamatų tipų, todėl ne visada yra paprasta nuspręsti, kokia galimybė galėtų geriausiai pasiteisinti. Specialistai pastebi, kad būtent poliniu pamatu projektavimas paskutiniu metu sulaukia itin nemažo susidomėjimo, ir taip nutinka dėl labai įvairių priežasčių. Žemiau aptarsime pagrindinius pamatų tipų privalumus – galbūt tai padės paprasčiau apsispręsti, ar šis pasirinkimas tam tikroje situacijoje gali geriausiai pasiteisinti.

 

Pasikliaukite konstruktoriaus rekomendacijomis

Naršydami virtualioje erdvėje galime rasti tikrai nemažai informacijos apie įvairius pamatų tipus, tačiau tai tikrai nepadės priimti geriausio sprendimo. Skaitant įvairių pamatų aprašymus gali atrodyti, kad vienas ar kitas pasirinkimas tikrai gali puikiai pasiteisinti, tačiau vėliau paaiškėja, kad praktikoje pasirinkta galimybė paprasčiausiai negali būti pritaikoma. Būtent todėl pirmiausia visada rekomenduojama pasitarti su specialistais, kurie įvertins tam tikrus niuansus, ir tik tuomet, jei viena iš pasirinkimo galimybių bus įvardijamas būtent polinių pamatų projektavimas, galėsite imtis tolimesnių veiksmų.

 

Spartesnis pamatų įrengimo tempas

Įprasta manyti, kad statybų procese įvairių darbų atlikimas trunka labai ilgą laiką, tačiau visada galima rinktis tokius sprendimus, kurie leistų paspartinti statybų eigą. Tenka pastebėti, kad polinių pamatų įrengimas yra atliekamas gerokai greičiau nei pasirinkus kitų tipų pamatus, taigi, toks sprendimas gali būti iš tiesų palankus. Polinių pamatų konstrukcija yra gana paprasta, tad nieko keisto, kad tokių pamatų įrengimo procesas vyksta gerokai greičiau ir sklandžiau. Šio tipo pamatai gali būti pritaikomi labai skirtingos konstrukcijos pastatams, be to, jie visada garantuoja maksimalų stabilumą.

 

Klientus džiugina mažesnė pamatų įrengimo kaina

Niekam ne paslaptis, kad daugelį klientų domina būtent pamatų įrengimo kaina, o tam tikrose situacijose tai tampa esminiu kriterijumi. Specialistai rekomenduoja tuo neapsiriboti, tačiau taip pat pastebi, kad polinių pamatų įrengimas yra pigesnis nei kitų pamatų tipų. Mažesnę kainą lemia ne tik paprasčiau atliekami darbai, bet taip pat ir mažesnis medžiagų kiekis, kuris yra sunaudojamas pamatų įrengimo metu.

 

Sprendimas esant nepalankioms geologinėms sąlygoms

Dar viena svarbi priežastis, kodėl pasirenkamas polinių pamatų projektavimas, – tai galimybė šiuos pamatus taikyti net ir tada, kai geologinės sąlygos yra nepalankios įrengti juostinius ar kitų tipų pamatus. Pavyzdžiui, atlikus geologinį tyrimą gali paaiškėti, kad gruntiniai vandenys yra pernelyg aukštai, o grunto nestabilumas apsunkina pamatų įrengimą. Deja, tokiomis aplinkybėmis taikyti kitų tipų pamatus gali būti labai sudėtinga ar net neįmanoma, tačiau tikrai galima pasvarstyti apie polinių pamatų pasirinkimą.

Taigi, jei planuojate tam tikro statinio projektavimą, pirmiausia vertėtų pasitarti su patyrusiais konstruktoriais, kurie galės numatyti, kokio tipo pamatai gali būti įrengiami vienoje ar kitoje situacijoje: tai padės išvengti galimų klaidų ir garantuos, kad konstrukcija bus pakankamai tvirta.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 421 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,