Mano Gargždai



Klaipėdoje nuo COVID-19 paskiepyti pirmieji medikai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
KUL nuotr. KUL nuotr.

Klaipėdos universitetinės ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Virgilijus Vanagas pranešė, kad sekmadienį, kaip ir buvo numatyta, buvo paskiepyti pirmieji medikai. Planuojama, kad pirmą dieną bus paskiepyta apie 60–70 medikų.

 

„Kadangi ligoninėje gydomi COVID-19 pacientai, visi darbuotojai turi arba gali turėti sąlytį su sergančiaisiais. Planuojame skiepyti visą personalą, tačiau skiepai yra savanoriškas pasirinkimas“, – sakė V. Vanagas. Anot jo, buvo atlikta preliminari darbuotojų apklausa ir dalis jų skiepytis atsisakė.

„Tai tikrai nėra pavieniai atvejai“, – į klausimą koks procentas darbuotojų nusprendė nesiskiepyti, atsakė V. Vanagas. Pasak jo, negalima pasakyti ir kas ligoninėje buvo paskiepytas pirmas, nes procedūra vykdoma trijose vietose vienu metu.

„Šiandien yra sekmadienis, laisva diena, specialiai iš namų darbuotojų nekviečiame, nuo rytojaus procesas paspartės. Rytoj vakcinas gaus ir kitos Klaipėdos miesto ligoninės. Vakcina pasieks taip pat ir kitų Klaipėdos ir Tauragės apskričių miestų ligonines“, – sakė V. Vanagas. Anot jo, per kelias dienas turėtų būti paskiepyti visi to pageidaujantys medikai. Gyventojai bus skiepijami kitame etape, tuo rūpinsis Savivaldybės.

„Tai yra įprastinė, niekuo neypatinga procedūra. Žmonės yra informuojami, ką gamintojas pateikė, kokios pašalinės reakcijos. Skiepijami medikai, ligoninės patalpose. Mums dėl to ženkliai yra viskas paprasčiau“, –vardino V. Vanagas.

 

Vakcina neskausminga

Viena pirmųjų Klaipėdoje paskiepyta medikė Zinaida, sakė, kad skiepas neskausmingas. Vakcina suleidžiama į viršutinę rankos dalį prie pat peties. Po skiepo rekomenduojama 15 minučių ramiai pasėdėti.

Prieš skiepijant supažindinama su šalutiniais poveikiais, taip pat informuojama, sergant kokiomis ligomis nerekomenduojama skiepytis. Sutikimą reikia patvirtinti parašu. Pasiskiepijus suteikiamas skiepų pasas.

Kaip sakė Sveikatos apsaugos ministerijos kanclerė Jurgita Grebenkovienė, „BioNTech“ ir „Pfizer“ vakcina asmenys skiepijami du kartus – antra vakcinos dozė suleidžiama po trijų savaičių.

Pasak jos, visos Lietuvoje šeštadienį gautos vakcinos dozės bus panaudotos pirmajam medikų skiepijimui.

Tyrimai rodo, kad skiepai suteikia 95 procentų apsaugą nuo COVID-19.

Antroji, didesnė vakcinų siunta į šalį turėtų būti pristatyta gruodžio 29 dieną.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 393 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,