Mano Gargždai



Siūlymas: už neformalųjį švietimą ir darželius – lengvatos tėvams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Kitą savaitę vyksiančiame Tarybos posėdyje siūloma 2021 m. sausio mėnesį atleisti nuo mokesčio mokėjimo tėvus, kurių vaikai lanko ikimokyklinio ugdymo grupes, neformaliojo švietimo įstaigas Klaipėdos rajone.

 

Karantino laikotarpiu Savivaldybė, švietimo įstaigos prašo ikimokyklinio amžiaus vaikus leisti į įstaigas tik neturint galimybės organizuoti jų priežiūros namuose.

Vaikų, lankančių ikimokyklines grupes rajono įstaigose, bendras lankomumas sausio mėnesio pirmą dešimtadienį buvo apie 25 proc. nuo bendro vaikų skaičiaus. Savivaldybė, rašoma sprendimo projekte, sulaukia gyventojų prašymų, kad jie būtų atleisti nuo mokesčio už ugdymosi sąlygas, nes vaikų į įstaigas laikinai neveda.

Dėl karantino neformaliojo švietimo veiklos Gargždų muzikos mokykloje, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre, Klaipėdos rajono sporto centre gali būti vykdomos tik nuotoliniu būdu.

„Tenka pripažinti, kad toks ugdymo proceso organizavimas nėra tiek kokybiškas, kaip veiklą vykdant pačiose švietimo įstaigose. Mokiniams didesnį dėmesį tenka skirti mokymuisi nuotoliniu būdu pagal bendrojo ugdymo programas, todėl dalyvauti neformaliojo ugdymo įstaigų pedagogų vykdomose veiklose yra sudėtinga“, – rašoma sprendimo projekto aiškinamajame rašte.

Savivaldybė gavo Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro 2021-01-05 raštą „Dėl atlyginimo už neformalųjį vaikų švietimą Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre bei Gargždų muzikos mokykloje“, kuriame prašoma atleisti nuo mokesčio už neformalųjį vaikų švietimą 2021 m. sausio mėnesį.

Tarybai sausio 28 d. pritarus, tėvai (globėjai, rūpintojai) būtų atleisti 2021 metų sausio mėnesį nuo mokesčio už vaikų ugdymosi sąlygas ikimokyklinio amžiaus vaikams. Mokesčio dydis už mėnesį – 15 Eur grupėse, kurių veiklos trukmė 8–12 val. ir 11,25 Eur grupėse, kurių veiklos trukmė mažiau kaip 8 val. ir mokesčio už neformalųjį vaikų švietimą Gargždų muzikos mokykloje ir jos skyriuose mokesčio dydis – 15 Eur per mėnesį, Klaipėdos rajono sporto centre bei Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centre – 5 Eur.  

Ikimokyklinio ugdymo grupes lanko 1 706 vaikai, Gargždų muzikos mokyklą (su skyriuose ugdomais vaikais) – 560, Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centrą – 308, Klaipėdos rajono sporto centrą – 430 vaikų.

Skaičiuojama, kad 25,6 tūkst. eurų sumažės Savivaldybės surenkamos lėšos už ikimokyklinį ugdymą bei 9,6 tūkst. už neformalųjį vaikų švietimą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 318 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,