Mano Gargždai



Prieš Velykas – stipresnė policijos kontrolė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr. Asociatyvi redakcijos archyvo nuotr.

Artėjant vienai gražiausių pavasario - šv. Velykų - šventei, primename iš namų išvykstantiems gyventojams pasirūpinti būsto saugumu ir patariame, kaip apsaugoti savąjį turtą. Juolab, kad sinoptikai šventinį savaitgalį prognozuoja ypač šiltą orą, daugelį išginsiantį į gamtą, į kitus miestus pas artimuosius.

 

Be abejo, savaitgalį Lietuvos policijos pareigūnai dirbs sustiprintomis pajėgomis ir rūpinsis gyventojų saugumu, bet vis dėlto kiekvienam derėtų nepamiršti atsargiai vairuoti, atsakingai vartoti alkoholį, linksmintis bei pasirūpinti savo būsto saugumu.

Teisėtvarkininkai sieks užtikrinti viešąją tvarką, žmonių ir eismo saugumą, suaktyvins teisės pažeidimų prevenciją. Nebus toleruojamas alkoholinių gėrimų vartojimas ir girtų asmenų pasirodymas viešosiose vietose. Daugiau pareigūnų patruliuos ir šalies keliuose, jie prižiūrės eismą, teiks visokeriopą pagalbą vairuotojams.

 

Kad šv. Velykos būtų tikrai smagios ir linksmos, Lietuvos policija pateikia keletą svarbių patarimų:

· Nevartokite alkoholio viešoje vietoje. Būdami neblaivūs galite tapti potencialia nusikaltimo auka.

· Vairuokite taip, kad nesugadintumėte švenčių sau ir kitiems.

· Nepasakokite pašaliniams, kad paliekate namus ilgesniam laikui. Neskelbkite apie tai socialiniuose tinkluose.

· Susitarkite su kaimynais, kad pasaugotų būstą kol būsite išvykę. Pasakykite jiems kada ketinate grįžti, praneškite savo kontaktinius duomenis.

· Nesigirkite namuose turimomis vertybėmis. Brangius daiktus, pinigus ir dokumentus saugokite patikimame seife. Vertybes galite laikyti ir bankų saugyklose.

· Namus palikite be skubos, užrakinkite duris visais užraktais ir patikrinkite, ar jie gerai veikia. Kruopščiai uždarykite langus, balkono duris.

· Jei grįžę namo pastebėjote, kad bute svečiavosi piktadariai (atviros durys, išdaužtas langas ir pan.), neikite į vidų - galite sunaikinti nusikaltėlių paliktus pėdsakus. Telefonu nedelsdami iškvieskite policiją.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 174 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,