Mano Gargždai



Švietimo įstaigų darbuotojų Klaipėdos rajone skiepijimo grafikas (papildyta)

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė informuoja, kaip vyks vakcinacijos procesas Klaipėdos rajone.

 

„Šiandien 15 valandą yra suplanuotas Savivaldybės ir švietimo įstaigų darbuotojų pasitarimas dėl skiepijimo COVID-19 vakcina. Savivaldybės administracijos Kultūros, sveikatos ir socialinės politikos skyriaus, Klaipėdos rajono visuomenės sveikatos biuro specialistai išsamiai supažindins su švietimo įstaigų darbuotojų skiepijimu, jo eiga, atsakys į rūpimus klausimus. Planuojama, kad pasitarime dalyvaus ir medikų atstovai. Šis pasitarimas ypač naudingas turėtų būti tiems švietimo bendruomenės nariams, kurie artimiausiomis dienomis skiepysis COVID-19 vakcina“, – trečiadienį informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus specialistė Gintarė Plungienė.

Ji nurodė, kad „Pfizer“ vakcinos jau pristatytos, dar laukiama „Astra Zeneca“, kurios turi būti atvežtos taip pat šiandien.

„Norime pabrėžti, kad Savivaldybė neturi jokių galimybių pasirinkti vakcinų pagal gamintojus. Jas skirsto Sveikatos apsaugos ministerija. Todėl švietimo įstaigų darbuotojai bus skiepijami tokiomis vakcinomis, kurios gautos, tame tarpe ir „Astra Zeneca“, – komentavo Savivaldybės atstovė.

Pasiteiravus, kokių veiksmų imtasi, siekiant išvengti nesklandumų skiepijimo procese, G. Plungienė pasakojo, kad yra patobulinta koordinavimo tvarka: „Kiekvienam žmogui bus skirta daugiau laiko paskiepyti ir suteikti informacijai, be to, apie konkretų, individualų atvykimo laiką bus informuotos švietimo įstaigų administracijos. Jos privalo perduoti informaciją savo darbuotojams. Anksčiau planuota kiekvieną asmeniškai informuoti SMS žinute, tačiau dėl techninių nesklandumų vis dar negalima sklandžiai naudotis išankstinio registravimosi sistema (IPR IS), todėl pasirinkta kitokia informavimo strategija. Skiepijimo procesą padės koordinuoti ir „Lietuvos Raudonojo Kryžiaus“ savanoriai.“

 

Skiepijimo grafikas:

Vasario 11 d. pradėti skiepyti švietimo įstaigų darbuotojai. Iš viso Gargždų kultūros centre paskiepyta 140 asmenų (30 paskiepyta „Pfizer“ vakcina, 110 – „AstraZeneca“).

 

Vasario 15–19 d. Klaipėdos rajonui skirta 264 „Pfizer" ir 400 „AstraZeneca" vakcinos dozių. Per šį laiką planuojama paskiepyti 66 asmenis antra doze ir 441 švietimo įstaigų darbuotoją.

 

Vasario 17 d. numatyta skiepyti:

Gargždų kultūros centre – 66 asmenys (antras dūris);

Gaigalaičio globos namai ar kitos vietos – 12 asmenų (iš ankstesnių prioritetų).

 

Vasario 18–19 d. numatyta skiepyti švietimo įstaigų darbuotojus (ikimokyklinio, priešmokyklinio, pradinio ugdymo specialistus):

Vėžaičiuose – 61 asmenį;

Veiviržėnuose – 109 asmenis;

Priekulėje – 115 asmenų;

Endriejave – 24 asmenis;

Plikiuose – 132 asmenis.

Rezerve lieka 157 vakcinos dozės. Jos bus naudojamos kitą savaitę. Vasario 22–27 dienomis vėl veiks Gargždų vakcinavimo centras (Gargždų kultūros centras) ir bus skiepijami Gargždų, Dovilų, Dauparų Kvietinių seniūnijose dirbantys švietimo įstaigų darbuotojai.

 

Klaipėdos rajone vakcinavimas vyks 6 vietose:

1. Gargždai – Gargždų kultūros centras Klaipėdos g. 15, Gargždai (apima Gargždų ir Dovilų seniūnijas, Dauparų ir Kvietinių seniūnijas);

2. Plikiai – Plikių ambulatorija, Klaipėdos. 19, Plikiai (apima Kretingalės ir Sendvario seniūnijas);

3. Vėžaičiai – Vėžaičių konferencijų centras, Gargždų g. 29, Vėžaičiai (apima Vėžaičių seniūniją);

4. Endriejavas – Endriejavo mokyklos sporto salė, Mokyklos g. 21, Endriejavas (apima Endriejavo ir Judrėnų seniūnijas);

5. Veiviržėnai – Veiviržėnų kultūros centras, Mokyklos g. 2-1, Veiviržėnai (apima Veiviržėnų ir Agluonėnų seniūnijas);

6. Priekulė – Priekulės kultūros centras, Turgaus g. 4, Priekulė (apima Priekulės seniūniją).

Prie vakcinavimo proceso ketina prisijungti ir Raudonojo kryžiaus savanoriai, padėsiantys valdyti srautus ir kitais nenumatytais atvejais.

 

Iš viso sutinka būti skiepijami 838 švietimo įstaigų darbuotojai.

Asmenys, persirgę COVID-19 ir turintys susiformavusį imunitetą, neskiepijami.

Vakcinos neturima tiek, kad būtų galima rinktis, kuria jų skiepytis. Jei žmogus nenori skiepytis „AstraZeneca“ gamintojo vakcina, įstaiga, jei turi laisvos kito gamintojo vakcinos, kuri nebuvo sunaudota kitoms prioritetinėms grupėms, kurioms ji buvo skirta, gali pasiūlyti asmeniui kito gamintojo vakciną.

Asmenys negali būti skiepijami privalomai, tačiau švietimo įstaigų darbuotojai skatinami išsitirti mobiliuose punktuose dėl koronaviruso ne dažniau nei kas 7 ir ne rečiau nei kas 10 dienų dėl savo ir aplinkinių saugumo.

Klausimais dėl koronaviruso ir vakcinavimo darbo dienomis nuo 8 iki 17 val. konsultuoja Klaipėdos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro specialistės Rima Leonauskienė (tel. 8 655 15 848) ir Irma Karpavičė (tel. 8 655 14 095). Klausimą galima pateikti ir el. paštu .

Iš viso pirma vakcinos doze paskiepyti 1517, o antra vakcinos doze – 1010 Klaipėdos rajone deklaruotų gyventojų. Klaipėdos rajono gyventojai, priklausantys prioritetinėms grupėms ir dirbantys kitose savivaldybėse, gali būti skiepijami ne Gargždų PSPC, o kitų savivaldybių įstaigų.

 

Klaipėdos rajone jau paskiepyti:

1.      Darbuotojai, dirbantys mobiliuose punktuose;

2.      Palaikomojo gydymo ir slaugos pacientai bei darbuotojai;

3.      Socialinių paslaugų įstaigų darbuotojai, seniūnijų socialiniai darbuotojai, socialinės globos įstaigų gyventojai, Valstybės vaiko teisių apsaugos tarnybos darbuotojai;

4.      Atvejų ir protrūkių epidemiologinę diagnostiką atliekantys specialistai (NVSC specialistai);

5.      Asmens sveikatos priežiūros specialistai (gydytojai, odontologai ir kt.);

6.      Vaistinių darbuotojai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 243 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,