Mano Gargždai



Kaip aktyviai gyventojai skiepijosi be išankstinės registracijos?

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Agotos Rimkuvienės nuotr. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybė praėjusią savaitę (nuo trečiadienio iki sekmadienio) vykdė skiepijimo nuo koronaviruso procesą be išankstinės registracijos.

 

„Pfizer“ ir „BioNTech“ gamintojo vakcina skiepijimas buvo sustabdytas dar penktadienį, nesulaukus numatyto skiepijimo laiko pabaigos. Kaip informavo Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėja Ernesta Badalova, trečiadienį šia vakcina buvo paskiepyta 180 užsiregistravusių ir 100 gyvoje eilėje buvusių žmonių, ketvirtadienį injekcijų sulaukė dar 230 asmenų, penktadienį šia vakcina buvo paskiepyti dar 84 gyventojai.

Šeštadienį „gyvos eilės“ principu „Vaxzevria“ vakcina paskiepyta 150 asmenų, sekmadienį – 80.

Anot specialistės, šią savaitę planuojama gauti 400 „Modernos“ dozių, kurios vėlavo ir praėjusią savaitę nebuvo gautos. Taip pat planuojama sulaukti 1 400 „Pfizer“ vakcinos dozių, jos likučių nebuvo. „Vaxzevria“ vakcinos papildomai šią savaitę nebuvo skirta, nes turimas 850 dozių likutis.

Klaipėdos rajono savivaldybės atstovė informavo, kad praėjusią savaitę Klaipėdos rajono savivaldybės išplatintą elektroninę anketą apklausa.klaipedos-r.lt užpildė ir norą skiepytis pareiškė apie 740 asmenų.

Šią savaitę gyventojai toliau bus skiepijami pirma ir antra vakcinos dozėmis.

 

Antradienį, trečiadienį, ketvirtadienį ir penktadienį Gargždų kultūros centre nuo 12 iki 16 val. „Pfizer“ vakcina be išankstinės registracijos galės skiepytis 65 metų ir vyresni senjorai, taip pat asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis.

Šeštadienį nuo 9 iki 14 val. be išankstinės registracijos „Vaxzevria“ vakcina skiepytis gali visos šiuo Klaipėdos rajone skiepijamos grupės: asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, abiturientai, mokytojai, policijos pareigūnai, ugniagesiai ir kiti.

Norintieji skiepytis turi atsinešti asmens dokumentą. Ar asmuo serga lėtinėmis ligomis, bus galima patikrinti vietoje. Ir patys gyventojai gali pasitikrinti iš anksto, prisijungę portale esveikata.lt arba susisiekę su šeimos gydytoju. Tie, kurie į prioritetinę grupę patenka pagal darbo sritį, turi atsinešti darbuotojo pažymėjimą, darbo sutartį arba darbdavio išrašytą pažymą.

Klaipėdos rajone, Lietuvos statistikos departamento balandžio 19 d. duomenimis, pirma doze paskiepyta 10 912 (17,42 proc.) asmenys, antra – 3 709 (5,92 proc.). Šalyje iš viso pirma doze jau vakcinuota 569,8 tūkst. gyventojų (20,39 proc.), antrąja – 210,6 tūkst. (7,53 proc.).

Naujų atvejų rodiklis 100 tūkst. gyventojų per 14 d. Klaipėdos rajone – 185,2, Lietuvoje – 517,6.

 

KAS GALI SKIEPYTIS?

Skiepytis „Vaxzevria“ („AstraZeneca“) vakcina be išankstinės registracijos gali atvykti šie asmenys:

1. Senjorai (virš 65 m.), su kuriais dar nebuvo susisiekta dėl vakcinų;

2. Asmenys, sergantys lėtinėmis ligomis, nurodytomis žemiau esančioje lentelėje;

3. Abiturientai, sulaukę 18 m.;

4. Visi pedagogai, švietimo įstaigose dirbantys darbuotojai;

5. Asmenys, turintys specialiųjų poreikių, kuriems būtina nuolatinė priežiūra, bei juos slaugantys šeimos nariai;

6. Socialinių paslaugų įstaigų darbuotojai;

7. Seniūnijų socialiniai darbuotojai;

8. Slaugos ir palaikomojo gydymo įstaigų pacientai bei darbuotojai;

9. Vaistininkai;

10. Gyvybiškai svarbias valstybės ir visuomenės funkcijas vykdantys asmenys, pvz., policijos pareigūnai, ugniagesiai ir kt.;

11. Kariai ir žvalgybos pareigūnai;

12. Darbuotojai, dirbantys mažmeninės prekybos įmonėse, kurie vykdydami savo funkcijas tiesiogiai kontaktuoja su klientais (kasininkai, salės darbuotojai, apsaugos darbuotojai ir kt.);

13. Darbuotojai, dirbantys maisto tvarkymo subjektuose (išskyrus viešojo maitinimo įstaigas), tiesiogiai susiję su maisto produktų gaminimu;

14. Būsimi olimpiečiai ir paralimpiečiai, treneriai ir kitas privalomas personalas;

15. Onkologiniai pacientai ir sergantieji ŽIV;

16. Sveikatos priežiūros įstaigose dirbantys medikai, praktiką jose atliekantys studentai, savanoriai;

17. Asmens, visuomenės sveikatos priežiūros įstaigų ir kitų įstaigų laboratorijų darbuotojai, atliekantys COVID-19 ligos diagnostinius tyrimus.

Skiepytis gali ir didelės įstaigos, įmonės ar organizacijos, kuriose dirba ne mažiau kaip 100 darbuotojų. Prieš tai jų vadovas el. paštu turi pateikti norinčių skiepytis darbuotojų sąrašą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 182 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,