Mano Gargždai



Priekulės miesto istorinės dalies tvarkymo planui – žalia šviesa iš Kultūros ministerijos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr. Klaipėdos rajono savivaldybės nuotr.

Priekulės miesto istorinė dalis – istoriniu, architektūriniu ir urbanistiniu požiūriu reikšminga kultūrinė vietovė, kurią balandžio mėnesį Kultūros ministras paskelbė valstybės saugoma teritorija viešajam pažinimui ir naudojimui bei patvirtino šios vietovės ir jos apsaugos zonos tvarkymo planą, kuris pradėtas rengti dar 2017 m.

 

Priekulės miesto istorinės dalies tvarkymo planas pradėtas rengi Savivaldybės iniciatyva. Šiuo planu užtikrintas teritorijos išsaugojimas, nustatant aiškius paveldosauginius reikalavimus ir konkrečią objektų tvarkymo priemonių sistemą. Šioje vietovėje esančioms nekilnojamosioms kultūros paveldo vertybėms, tai yra statiniams ir statinių kompleksams, kitoms vertingoms teritorijos savybėms yra taikomas autentiškos paskirties ir tausojamo naudojimo saugojimo režimas.

Kultūros ministro patvirtintame tvarkymo plane nustatyti paveldosaugos reikalavimai reglamentuoja žemės darbus, statinių ir įrenginių statybą, statinių aukštį, tūrį, užstatymo tankį ir intensyvumą, naudotinas išorės apdailos medžiagas, apželdinimą, teritorijos tvarkymą, t. y. nustatyti reikalavimai želdiniams, reljefui, kelių/takų sistemai, vandens telkiniams, krantinėms, nesudėtingiems statiniams.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 395 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,