Mano Gargždai



Prezidentas: Lietuva reikšmingai prisideda prie ES vakcinų gamybos

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr. Prezidento kanceliarijos/Roberto Dačkaus nuotr.

Lietuvos Respublikos Prezidento Gitano Nausėdos susitikime su Europos Komisijos nariu, atsakingu už vidaus rinką, Thierry Bretonu daugiausia dėmesio skirta vakcinų gamybos apimčių ir jų tiekimo grandinės užtikrinimui.

 

Šalies vadovas akcentavo Lietuvos gyvybės mokslų pramonės potencialą bei galimybes reikšmingai prisidėti prie ES vakcinų gamybos. „Praėjusiais metais Lietuvos gyvybės mokslų sektorius augo 14 proc. ir sudarė apie 2 proc. šalies BVP. Turime tiek reikalingą mokslo ir verslo infrastruktūrą, tiek talentų. Mūsų bendrovės jau šiuo metu prisideda prie ES vakcinų gamybos ir yra pasiruošusios tapti reikšminga ES gyvybės mokslų industrijos dalimi“, – teigė Prezidentas.

Susitikime taip pat kalbėta apie ES technologinį potencialą ir jo plėtrą, ypač didelis dėmesys buvo skirtas skaitmenizacijai, kibernetinei saugai, transatlantinio ryšio šioje srityje stiprinimui. Prezidentas supažindino komisarą su šalies priimtais sprendimais vystyti 5G tinklą Lietuvoje tik remiantis ES sukurtomis ir registruotomis technologijomis.

Šalies vadovas skyrė dėmesio ir Lietuvos perspektyvoms, dalyvaujant Europos gynybos fondo ir Europos kosmoso agentūros finansuojamose veiklose. „Lietuva gali įnešti svarų indėlį į kosmoso tyrimus, panaudojant lazerines ir nanosatelitų technologijas“, – sakė Prezidentas ir pridūrė, kad kartu su komisaru sutarta, jog Europos Komisija rems Lietuvoje verslo inkubatoriaus įmonių, dirbančių kosmoso srityje, įkūrimą.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 119 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,