Mano Gargždai



Ar mėgstate savo namuose viską remontuoti bei tobulinti patys?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pexels.com nuotr. Asociatyvi Pexels.com nuotr.

Galbūt šeimoje yra nagingas asmuo, kuriam(-ai) patinka viską daryti savo jėgomis? Jeigu taip, tai šis straipsnis padės rasti būdus, kaip gauti dar didesnę naudą iš šių pomėgių. Mes apžvelgsime net septynis skirtingus įrankius, kurie galėtų ir tikrai bus naudingi visiems žmonėms, kurie nori namuose daryti remontus patys arba mėgsta DIY (Pasidaryk pats) projektus.

 

1. Gulsčiukas

Išmatuoti lygumą „iš akies“ yra pernelyg sunku. Be to, kuomet reikalai pasisuka į tuos darbus, kur būtinas tikslumas, negalima jų daryti atmestinai. Pasinaudoję gulsčiukais galėsite tiksliau gaminti rėmus, lentynas, pakloti grindis arba išmatuoti, kuris paviršius yra lygus, o kuris – ne. Gulsčiuko pagalba galima daug efektyviau atlikti remonto bei Pasidaryk pats tipo užduotis bei geriau matyti, kurios vietos reikalaus papildomo dėmesio.

 

2. Generatorius

Generatorius daugiau reikalingas ten, kur dirbate su rimtesniu projektu arba reikia atlikti stambesnio masto darbą. Tai taip pat aktualu ten, kur elektrą darbo metu atjungiate arba dar nepilnai įrengtuose namuose, kuriuose tiesiog nėra elektros. Pirkdami generatorių galite rinktis benzininį arba dyzelinį agregatą. Pastarieji yra geriau pritaikyti ten, kur reikia itin daug galios, mat jų – didesnė kompresija. Na, o benzininis generatorius yra kiek labiau mėgėjams ir paprastam naudojimui tinkamas pasirinkimas.

 

 

3. Elektrinis grąžtas

Kuomet ranka pavargsta kalti skyles, o kai kada ji to net negali padaryti (jei reikia gręžti į sieną), praverčia elektrinis grąžtas. Jis paspartina beveik kiekvieną remonto darbą ir eliminuoja tiek daug vargo, kad tikrai verta įsigyti kokybišką Bosch, Makita, DeWalt ar kito gamintojo elektrinį grąžtą savo namų ir remonto reikmėms.

 

4. Atsuktuvų komplektas

Jei perkate atsuktuvą, iš karto rinkitės jų komplektą, o ne pavienį įrankį. Su komplektu galėsite turėti visas reikiamas galvutes, kurių gali prireikti kažką konstruojant, montuojant, tveriant arba demontuojant. Kryžminių atsuktuvų (Phillips) galvutės yra labai svarbios, nes būtent tokią galvutę turinčių tvirtinimo elementų yra daugiausiai. Dauguma modernių atsuktuvų turi magnetinį galą, todėl galvutės paprastai prisitvirtina ir įsispaudžia ten, kur reikia. Taip pat reikia ir plokščių atsuktuvo galvučių. Jos irgi parduodamos komplektuose. Kartais viename atsuktuvų komplekte būna ir plokščių, ir kryžminių galvučių.

 

5. Plaktukas

Turbūt sunku būtų išsirinkti tokį plaktuką, kuris būtų daug pranašesnis už kitus. Vienas patarimas, kurį galime duoti – antroji plaktuko galo dalis turėtų būti skirta vinučių atlupimui bei ištraukimui. Net ir patyrusiems meistrams kartais nepasiseka vinutę įkalti tiesiai, todėl būtų gerai turėti įrankį, padėsiantį ją ištraukti ir pataisyti.

 

6. Suvirinimo aparatas

Tikrai ne kiekvienas žmogus pirmiausiai pagalvoja apie suvirinimo aparatą, kai siekia savo namuose viską daryti pats. Tačiau esmė slypi tame, kad suvirinimo aparatas atriša jūsų rankas daryti daugybę skirtingų DIY projektų. Norite sukonstruoti kažką kiemui arba suvirinti kelias detales? Pasirinkite suvirinimo aparatą internetu - https://www.varle.lt/suvirinimo-iranga/ ir kibkite į darbus!

 

7. Laužtuvas

Dažnai dirbant remonto darbus arba darant DIY projektus reikia kažką išimti, demontuoti, išgriauti arba atlupti. Tai yra sudėtingas ir varginantis darbas, kurį padaryti be laužtuvo galėtų būti net kelis kartus sunkiau. Su kokybiško laužtuvo pagalba lengvai atlupsite tvirtai prisispaudusias detales ar nuimsite kietai pritvirtintus daiktus.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 598 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,