Mano Gargždai



Kokios rajono abiturientų nuotaikos po anglų kalbos egzamino?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Abiturientai po anglų kalbos egzamino buvo nusiteikę pakiliai. Agotos Rimkuvienės nuotr. Abiturientai po anglų kalbos egzamino buvo nusiteikę pakiliai. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Šiandien abiturientai laikė anglų kalbos valstybinio brandos egzamino klausymo, skaitymo ir rašymo dalis. Kalbėjimo dalis, kuri iki pandemijos vykdavo balandį, šiemet vyks panašiu laiku kaip ir pernai – birželio 21–23 dienomis. Kiekviena egzamino dalis sudaro ketvirtadalį bendro vertinimo. Anglų kalbos egzaminą rajone rinkosi laikyti 154 moksleiviai, jis – antras pagal populiarumą po lietuvių kalbos valstybinio egzamino. Domėjomės, kokios Klaipėdos rajono abiturientų nuotaikos ir kaip dvyliktokai įvertino šių metų anglų kalbos egzamino užduotis?

 

Rašymo temos – apie vietinį regioną ir influencerių įtaką

Prie Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos dar nepasibaigus egzamino laikui, jau būriavosi grupelė abiturientų.

„Egzamino klausymo ir rašymo užduotys pasirodė lengvos, tačiau su rašymu turėjau truputį problemų, nes tema buvo, kaip influenceriai daro įtaką jauno žmogaus gyvenimui, bet aš „Twitter“, „Instagram“ nenaudoju, neturiu, o „Facebook“ socialinį tinklą buvau įsijungęs nežinau prieš kiek mėnesių, reikėjo iš niekur sugalvoti, ką rašyti“, – mintimis dalinosi gimnazistas Edgaras Beržanskas, iš anglų kalbos dalyko metinį vidurkį turintis 9-is balus ir ketinantis studijuoti su IT susijusią profesiją.

Tačiau kitiems kalbintiems abiturientams rašymo temos pasirodė aktualios ir lengvos.

„Tema apie influencerius labai įdomi, buvo lengva“, – nedaugžodžiavo Domas Bartkevičius, besirengiantis stoti į videografijos ar fotografijos studijas ir iš anglų kalbos dalyko turintis 7 balų vidurkį.

„Tema rašinio lengva, moderni“, – įspūdžiais pasidalino kitas abiturientas Benas Žutautas, ketinantis studijuoti programavimą.

Egzaminą laikiusi Gertrūda Žemgulytė taip pat palankiai įvertino rašymo dalies užduotis.

„Buvo galima plačiai išplėtoti,“ – sakė 10 balų įvertinimą iš anglų kalbos turinti mergina, ketinanti rinktis inžinerinę specialybę.

Skundėsi nekokybišku garsu

Ne vienam kalbintam abiturientui vienintelis užkliuvęs dalykas – nekokybiškas garsas klausymo užduotyje.

„Sekėsi sunkiausiai suprasti, nes nelabai kokybiškai garsas girdėjosi“, – atviravo Domas.

Jam antrino ir Benas, pridurdamas, kad kai kurias vietas buvo sunku išgirsti: „Gal labiau dėl pačių klausymo įrenginių.“

Abiturientė Gertrūda pačias egzamino užduotis įvertino vidutiniškai.

„Skaitymo ir klausymo dalys šiek tiek išmušė iš vėžių. Atrodo, kad keli žodžiai tinka į tą pačią vietą, kitur atrodo, kad keli variantai teisingi, reikėjo šiek tiek pasukti galvą“, – įspūdžiais dalinosi dvyliktokė, paatviravusi, kad nors ir turi 10-ies balų įvertinimą, tačiau šimtuko nesitikinti.

 

Su anglų kalbos klausymo, skaitymo ir rašymo užduotimis galima susipažinti ČIA.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 408 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,