Mano Gargždai



Į ką būtina atsižvelgti perkant vejapjovę

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Žvelgti į vešlią ir žalią savo kiemo veją yra vienas iš paprastų, bet didelių gyvenimo malonumų. Visai kas kita, tai vejos priežiūra. Kokybiška ir tinkamai parinkta vejapjovė čia yra svarbiausia dalis, nuo kurios gali priklausyti jūsų žolės išvaizda ir ilgaamžiškumas.

 

Stumiama ar savaeigė žoliapjovė. Stumiamos žoliapjovės dažniausiai yra patrauklesnės savo kaina. Savaeigiai modeliai semiasi energijos iš elektros arba kuro ratų varymui, todėl juos lengviau manevruoti didesniuose plotuose ar nuožulniose aikštelėse. Visais varomais ratais sukibimas šlaituose yra geriausias. Vejapjovės su varomais priekiniais ratais gerai tinka lygiose vietovėse, tačiau kai surinkimo krepšys būna pilnas, ratai gali prarasti dalį savo sukibimo.

Kiemo dydis. Apskaičiuokite savo kiemo dydį, kad būtų lengviau išsirinkti tobulą vejapjovę. Didesniems plotams geriausiai tiks benzininės ar dujinės vejapjovės, o mažesniems – stumiamos elektrinės.

 

Vejapjovės priežiūra. Po kiekvieno pjovimo turite išvalyti vejapjovės apačią. Rinkitės aparatus, kurie turi tam skirtą praplovimo angą. Ji priima vandens žarnos jungtį, kuri leidžia nuplauti susikaupusią žolę vejapjovės dugne. Taip pat tokių vejapjovių nebereikalinga pakreipti plovimo metu.

Elektrinis užvedimas. Dujinių žoliapjovių modeliuose ši funkcija leidžia lengvai užvesti variklį, o ne trūkčioti traukimo laidą. Visos elektrinės vejapjovės užvedamos tokiu būdu.

Sulankstoma rankena. Modeliams su sulankstoma rankena reikia mažiau vietos laikymui.

Vertikalus laikymas. Beveik visą elektriką ankštame garaže galima laikyti pakabinus vertikaliai. Kai kurie žoliapjovių modeliai leidžia laikyti prietaisus vertikaliai, nerizikuojant nutekėti kurui.

Vienodi ratai. Kai kurios vejapjovės gali pasigirti didesniais galiniais ratais. Praleiskite juos. Mūsų bandymų metu įrodyta, jog vejapjovės su vienodais ratais yra lengviau valdyti.

Keičiama baterija. Kai kurie elektrinių įrankių gamintojai gamina žoliapjoves, grandininius pjūklus ir net sniego pūstuvus, kurie visi gali priimti tą pačią bateriją. Tai gali sutaupyti pinigų, jei yra galimybė nusipirkti kitą įrankį be akumuliatoriaus.

Vandens matuoklis. Tai rodo, kiek laiko variklis dirbo ir gali nustatyti, kada atėjo laikas keisti alyvą ar atlikti kitą techninę priežiūrą. Keletą modelių galima susieti su išmaniuoju telefonu, kad būtų galima stebėti techninę priežiūrą ir užsisakyti dalis.

 

Reklama

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 232 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,