Mano Gargždai



Gargždų modeliuotojai iš Lenkijos vėl grįžo su prizais

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
P. Sungailos nuotr. P. Sungailos nuotr.

Praėjusį savaitgalį Lenkijoje vyko jau IX Chelmžos modeliuotojų festivalis, kuriame dalyvavo ir Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo atstovai.

 

Konkurso metu buvo demonstruojama atstatyta kovinė ir civilinė sena technika, pasirodė rekonstrukcinės grupės, vyko šaudymo iš senovinių lankų į šiaudinius taikinius varžybos bei aplink dar nemažai kitų renginių. Ir viskas aišku kodėl – kaip ir kasmet, festivalis vyksta per miesto šventę.

O dabar apie modelius – vertinimui buvo išstatyta virš 800 įvairiausių modelių, kuriuos padarė modeliuotojai nuo 6 iki 88 metų amžiaus. Lygis buvo gana aukštas ir nugalėti buvo sudėtinga. Be savo – GVJLC ir „Vaivorykštės“ gimnazijos modeliuotojų modelių, vežėmės Klaipėdos MSC studijos „Febas“ vadovų ir moksleivių, klaipėdiečio Olego Česnokovo nuostabius plastikinius modelius bei savo „mažylį“ – 105 cm ilgio lenkų burlaivio „Dar Mlodziežy“ ir graikų raketinio laivo „Ipopliarchos Troupakis“ modelius vežėsi modeliuotojas iš Kretingos Vidmantas Tirva.

Na, o pabaigai apie pasiekimus: vaikų amžiaus grupėje nominacijas laimėjo Marta Stupina už krovininio traukinio ir Strakonicės pilies modelius, Tautvydas Kasparaitis už samurajaus figūrėlę (beje ši figūrėlė dar laimėjo Torunės modeliavimo prekių parduotuvės „Slupeks“ prizą „Už geriausią vaikų amžiaus grupės kartoninę figūrėlę“), Kristupas Arcišauskis už Koronaviruso figūrėlę, Armandas Miežetis – už torpedinio katerio „MTB – 74“ modelį.

Jaunimo amžiaus grupėje nominacijas laimėjo šie Gargždų VJLC modeliuotojai: Paulius Trakšelis (batiskafas „Trieste“ – beje, povandeninių laivų ir aparatų kategorija nebuvo dalijama į amžiaus grupes, taigi, Pauliui teko varžytis ir su suaugusiais), Jonė Baltramaitytė už 1939 rugsėjo lenkų šarvuotos technikos kolekciją, Paulius Prišmontas už raketą – nešėją „Gemini - Titan II“, Mindaugas Dembinskas už sraigtasparnį PAH-2 „Tiger“.

Be prizų neliko ir E. Venckausko mokinys Liutauras Grigonis („Vaivorykštės“ gimnazija): laimėtos nominacijos jaunimo amžiaus grupėje su BMW „Procar“ ir Vesterplatės švyturio modeliais. Be to, švyturys dar laimėjo du specialius prizus: Chelmžos m. gyventojų bendruomenės Pirmininko Taurę už geriausią jaunimo amžiaus grupės pastato modelį ir Torunės modeliavimo prekių parduotuvės „Slupeks“ prizą „Už geriausią jaunimo amžiaus grupės kartoninį pastato maketą“.

Suaugusių amžiaus grupėje nominacijas laimėjo Evaldas Venckauskas už FLAK-18 patrankos, Drezdeno Frauenkirche architektūros ir GAZ-67 ratinės karinės technikos modelių kategorijose. Oleg Česnokov laimėjo dvi nominacijas plastikinių modelių artilerijos (FLAK-41) ir ratuotos civilinės technikos („Ferrari FXX“) kategorijose. Kretingiškis Vidmantas Tirva vienu modeliu „susišlavė“ nominaciją – burlaivių kartoninių modelių kategorijoje („Dar mlodziežy“) ir dar laimėjo du specialius prizus: QWKAK modeliuotojų klubo iš Varšuvos specialų prizą už geriausią kartoninį festivalio modelį ir leidyklos „GPM“, iš kurios žurnalo ir buvo padarytas šis modelis, „Grand Prix“.

Gargždų vaikų ir jaunimo laisvalaikio centro stendinio modeliavimo studijos Taurę „Jaunimas – Jaunimui“ laimėjo Grzegorz Ziolek iš Varmijos Lidzbarko už vokiečių II Pasaulinio karo linijinio laivo „Bismarck“ modelį.

Beje, už mažas dovanėles prie šio prizo esame dėkingi naujienų portalui „Mano Gargždai“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 283 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,