Mano Gargždai



Dėl bendruomenių komunalinių mokesčių mokėjimo tvarkos – darbo grupė

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Savivaldybei priklausančiame Kvietinių bendruomenės centro pastate veikia ir kitos įstaigos. Redakcijos archyvo nuotr. Savivaldybei priklausančiame Kvietinių bendruomenės centro pastate veikia ir kitos įstaigos. Redakcijos archyvo nuotr.

Vakar posėdžiavusi Klaipėdos rajono savivaldybės taryba apsisprendė: būtina nustatyti aiškią ir bendrą tvarką, kokius mokesčius moka Savivaldybei priklausančiuose pastatuose įsikūrusios įstaigos ir bendruomenės. Priimtas sprendimas sudaryti darbo grupę, kuri išanalizuos situaciją ir teiks siūlymą Tarybai.

 

Klausimas tapo aktualus po to, kai rengiant naują patalpų panaudos sutartį su Kvietinių bendruomenės centro asociacija, vadovaujantis vasarą tarybos priimta Turto naudojimo tvarka, į sutartį buvo įtrauktas punktas, kad bendruomenė privalėtų mokėti komunalinius mokesčius pati. Priimti naują turto naudojimo tvarką įpareigojo Vyriausybės atstovės raštas, kuriame buvo nurodyta, jog ankstesnis tvarkos aprašas nebeatitinka galiojančių teisės aktų.

Kvietinių bendruomenės centro asociacija – pirmoji, kuriai prireikė tęsti sutartį, priėmus naują Turto naudojimo tvarką. Ateityje sutartys baigsis ir su daugiau bendruomenių. Todėl, pasak Administracijos direktoriaus Justo Ruškio, ypač svarbu nustatyti taisykles, kurios būtų tolygiai taikomos visoms bendruomenėms.

„Turime sukurti bendrą, labai aiškiai patalpų panaudos taisykles apibrėžiančią tvarką pagal tai, kokio tipo yra bendruomenės: ar jos veikia visuomeniniais pagrindais, ar užsiima komercine veikla. Natūralu, kad verslą vykdančios bendruomenės turėtų prievolę dengti savo komunalinių mokesčių dalį“, – sako Administracijos direktorius Justas Ruškys.

Direktoriaus teigimu, būtina įvertinti ir tai, ar tame pačiame Savivaldybei priklausančiame pastate veikia ir kitos įstaigos, − kaip yra ir Kvietinių bendruomenės centro asociacijos atveju.

„Bendruomenių svarba rajono gyventojų gyvenime – neabejotina. Mes visada siekiame, kad jos sėkmingai veiktų. Yra įvairių situacijų dėl patalpų naudojimo ir akivaizdu, kad kyla neaiškumų, todėl apibrėžtos taisyklės, manau, tai išspręs“, – sako Justas Ruškys.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 116 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,