Mano Gargždai



„Deivės oazė“ nustebino originalia eglutės idėja: panaudotos dvejus metus kauptos plaukų dažų tūbelės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Agotos Rimkuvienės nuotr. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Užsukantys į grožio saloną „Deivės oazė“ stebisi prie įėjimo pastatyta kalėdine puošmena – eglute, pagaminta iš šimtų panaudotų plaukų dažų tūbelių. Originali idėja kilo šio salono savininkei Kristinai Čepienei, o prie jos įgyvendinimo prisijungė visa šeima.

 

„2019-ais metais, prieš naujuosius pradėjo skelbti, kad 2020-ieji bus ekologijos metai. Aš pradėjau galvoti, kaip papuošti eglutę, panaudojant antrines žaliavas. Taip netikėtai gimė mintis, kad galėtume vietoj žaisliukų naudoti plaukų dažų tūbeles – susukame ir pakabiname. Paskui diskutavome, juokėmės ir gimė mintis iš tūbelių padaryti pačią eglę“, – pasakojo K. Čepienė, pridurdama, kad šias pakuotes kaupti pradėjo 2020-aisiais.

Visgi, pagaminti tokią eglę pernai sutrukdė karantinas, kirpyklos buvo uždarytos.

„Tos idėjos nepaleidau, tad taupiau pakuotes ir visus kitus metus, žinoma, atmetus karantino laiką, tad susirinko nemažai tūbelių“, – sakė pašnekovė, pridūrusi, kad eglutėje buvo panaudotos 826 pakuotės, nors surinkta jų buvo kur kas daugiau.

Idėjos autorės tėtis sugalvojo ir sukonstravo medinį karkasą, o vyras ir mama padėjo išlankstyti, išvalyti, susukti tūbeles.

„Tūbeles reikėjo ir išvalyti, išlankstyti, nes reikėjo varžtus sukti – darbo buvo nemažai. Prieš pradėdama galvojau, kad bus lengviau. Be to, buvo iššūkių ir atvežant eglutę – netilpo į automobilį, ji buvo puošiama patalpoje, tad vėliau ir išnešti pro duris buvo keblu“, – atviravo pašnekovė.

Verslininkė sakė, kad eglutės po švenčių iškart neskubės iškonstruoti, galbūt šiek tiek ilgiau pasidžiaugs ja ir patys, ir užsukantys klientai. Vėliau pakuotės bus atiduotos perdirbimui.

„Prie šios eglutės prisidėjo ir mūsų klientės, nes dažėsi mūsų grožio salone. Mes labai džiaugiamės, kad jų yra tiek daug ir galėjome surinkti tiek tūbelių. Dabar užsukusios dar pajuokauja, kuri kažin ta mano“, – šypsojosi idėjos autorė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 530 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,