Mano Gargždai



Patarimai, kaip ruošti maistą, kad sumažintumėte aplinkos taršą

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Aplinkos tarša – viena skaudžiausių šiandieninės visuomenės rykščių. Kasdien žmogaus veikla ypač neigiamai veikia aplinką – taršos maistai pastebimai auga. Jei neprisiimsite atsakomybės, ateities kartos tikrai negalės mėgautis kokybišku, saugiu bei sveiku gyvenimu, todėl labai svarbu, jau šiandien labai atsakingai pažiūrėti į savo vykdomą veiklą. Vienas veiksmų, kuriuos daugybė žmonių atlieka kasdien, yra maisto ruošimas. Taigi, jau šiandien galite įgyvendinti tam tikrus sprendimus, kad šis procesas mažiau terštų aplinką. Kaip tai užtikrinti?

 

Viryklė – bene vienas svarbiausių įrengimų, kurį tiesiog privaloma turėti savo namuose, jei norisi mėgautis karštu bei ką tik pagamintu maistu. Tačiau dėmesį verta atkreipti į tai, kad skirtingų tipų viryklės sunaudoja skirtingus kiekius energijos. Taip pat svarbu akcentuoti, kad viryklės, turinčios papildomų funkcijų, pavyzdžiui, grilio funkciją ar atšildymo režimą, yra puikus apsirinkimas – jos atstos kitus įrenginius, todėl patogią buitį susikursite turėdami mažiau prietaisų. Na, o mažesnis vartotojiškumas yra svarbi mažiau užterštos aplinkos sąlyga. Puikus to pavyzdys – gorenje viryklė.

Dar viena svarbi sąlyga, siekiant sumažinti aplinkos taršą, yra tokia – maisto gamybai turėtumėte naudoti savo pačių užaugintus produktus. Ir net ir tuo atveju, jei gyvenate nedidelio ploto būste ir neturite daržo ar sodo, vis tiek yra produktų, kuriuos galėtumėte užsiauginti patys ir sėkmingai naudoti patiekalų gamybai arba ruošybai. Įvairios prieskoninės žolelės – bazilikai, čiobreliai, krapai, mėtos, o taip pat – salotos ir daugybė kitų augalų sėkmingai gali būti auginami tiesiog vazonėliuose ant jūsų virtuvės palangės bei panaudojami ruošiant salotas, mišraines, padažus, kepinius ir t. t.

Maisto atliekų smulkintuvas – dar viena įrenginys, kuris taip pat būtinai turi turėti savo vietą jūsų namuos, jei jums svarbu, kad aplinkos tarša būtų mažesnė. Verta akcentuoti, kad būtent šis prietaisas užtikrins paprastesnį bei greitesnį atliekų rūšiavimą.

Maisto gamyba yra neįsivaizduoja ir be įvairių talpų, kuriose laikomi maisto produktai ar jau pagaminti patiekalai. Tačiau dėmesį verta atkreipti į tai, kad labai dažnai tiek maisto produktai, tiek jau pagaminti patiekalai, yra laikomi vienkartinėse talpose. Tai reiškia, kad vieną kartą panaudotas maišelis ar bet kuri kita talpa, bus išmesta. Tad aplinkos taršą tikrai pavyks efektyviai sumažinti, jei vienkartinės talpos bus keičiamos į daugkartinio naudojimo. Na, o tuo atveju, jei visgi negalite to atsisakyti tai bent jau pasirūpinkite, kad vienkartinė talpa būtų pagaminta iš kuo greičiau suyrančios medžiagos, pavyzdžiui, popieriaus ar perdirbto popieriaus, o ne polietileno ar plastiko.

Užtikrinti mažesnę aplinkos taršą, bus žymiai paprasčiau ir tuo atveju, jei turėsite kuo mažiau įrengimų savo virtuvėje. Tačiau šį lūkestį norintiems išpildyti žmonėms, tenka susidurti su kitu klausimu – o kaip tokiu atveju užtikrinti patogų ir greitą maisto ruošimą? Puikia išeitimi tampa virtuvinis kombainas. Tai – tik vienas įrenginys, tačiau jis atstos daugybę įvairių prietaisų: ir smulkintuvą, ir plaktuvą, ir pjaustyklę ir t. t. Na, o čia jūsų laukia platesnė informacija apie šiuos įrengimus.

Na, o pabaigai belieka tik pridurti, kad jei vis dar indus plaunate rankomis, tai pats metas įsigyti indaplovę. Šis įrenginys leis sutaupyti labai daug litrų vandens – vieno svarbiausių išteklių Tai pat galėsite atsisakyti ir tokių pagalbinių indų plovimo priemonių, kaip kempinėlės, kurios, kaip žinia, yra pagamintos iš labai ilgai yrančių medžiagų.

Tad pats metas į maisto ruošimą pradėti žiūrėti ypač atsakingai – yra daugybė būdų sumažinti aplinkos taršą, tad belieka jais pasinaudoti.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 546 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,