Mano Gargždai



Verslas jau gali kreiptis dėl lengvatinių paskolų apyvartinėms lėšoms ir investiciniams projektams

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Europos Komisija trečiadienį baigė derinti Ekonomikos ir inovacijų ministerijos prašymą nuo COVID-19 pandemijos ir nuo Kinijos spaudimo nukentėjusiems Lietuvos verslams skirti lengvatines paskolas apyvartinėms lėšoms bei investiciniams projektams.

 

Gavus teigiamą atsakymą, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė iškart patvirtino šią paskolų priemonę. Ją pradeda administruoti valstybės finansų įstaiga „Invega“. Šioms paskoloms planuojama skirti iki 200 mln. eurų – 100 mln. eurų apyvartinėms lėšoms ir 100 mln. eurų investiciniams projektams

„Tai pirmoji iš kelių suplanuotų paramos priemonių, kuriomis galės pasinaudoti ir nuo Kinijos ekonominio spaudimo nukentėjęs verslas. Ši priemonė svarbi įmonėms, kurioms trūksta lėšų kasdienei veiklai arba naujiems investiciniams projektams. Toliau dirbame, kad verslą kuo greičiau pasiektų visa numatyta parama“, – sakė ministrė A. Armonaitė.  

Paskolas apyvartinėms lėšoms galės gauti smulkiojo ir vidutinio verslo subjektai bei didelės įmonės, kurių vykdoma veikla įtraukta į karantino metu ribojamų ir netiesiogiai ribojamų ūkinių veiklų atnaujintą sąrašą ir kurie pateikia įrodymus, kad negauna finansavimo rinkoje. Maksimali paskolos suma – ne daugiau kaip 5 mln. eurų vienai įmonei arba 10 mln. eurų įmonių grupei. Maksimali paskolos trukmė – 3 metai.

Lengvatines paskolas investiciniams projektams galės gauti smulkiojo ir vidutinio verslo įmonės, kurių vykdoma veikla įtraukta į karantino metu ribojamų ir netiesiogiai ribojamų ūkinių veiklų sąrašą. Ilgiausia paskolos trukmė – 8 metai, o maksimali paskolos suma – 3 mln. Eur.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 146 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,