Mano Gargždai



Rajono biudžetas iš kitos pusės

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Vaclovas Macijauskas. Feisbuko nuotr. Vaclovas Macijauskas. Feisbuko nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys, frakcijos „Bendra“ pirmininkas Vaclovas Macijauskas, sausio 27 dieną tarybos posėdyje davė pažadą, kad paskelbs administracijos direktoriaus atsakymą į trijų tarybos frakcijų pateiktą paklausimą. Dalinamės jo pranešimu:

 

„Šiemetinis Klaipėdos rajono biudžetas tikrai įspūdingas ir duok Dieve, kad tarybos valdančioji dauguma jo pagalba suorganizuotų visus darbus , kurie numatyti strateginiame plane.

Žinoma niekam nesvarbi mūsų frakcijos nuomonė, kad darželio statyba Gargžduose arba mokyklos priestatas Priekulės gimnazijoje yra daug svarbiau už kilometrą asfalto ar parko sutvarkymą. Tikiu, kad kada nors mes suprasime kame yra prioritetai, kam reikia skirti didesnį dėmesį. Beje šių dviejų švietimo srities objektų įgyvendinimą planuota pradėti 2021 metais, tačiau kažkodėl nukelta metais vėliau.

Galime pasidžiaugti, kad mūsų frakcijos siūlymas padidinti lėšas vaikų vasaros poilsio stovykloms buvo išgirstas.

Bet aš šiandien ne apie tai, o vykdau sausio 27 dieną tarybos posėdyje duotą pažadą, kad paskelbsiu administracijos direktoriaus atsakymą į trijų tarybos frakcijų pateiktą paklausimą. Negaliu viešai pasižadėjęs neištesėti.

O reikalo esmė tokia: Gavus šių metų strateginio veiklos plano ir biudžeto projektus trys savivaldybės tarybos frakcijos „LŽVS“, „Bendra“ ir „Kuriam kartu“ paklausė administracijos direktoriaus Justo Ruškio – „Klaipėdos rajono savivaldybės strateginio veiklos planavimo tvarkos apraše, kurio 18 punkte nustatytas konkretus terminas dėl informacijos, susijusios su biudžetu ir strateginiu veiklos planu. Apraše yra nurodyta aiškus terminas iki kada Administracijos direktorius Tarybai privalo pateikti informaciją apie strateginio veiklos plano ir Savivaldybės biudžeto projekto rengimą – iki sausio mėnesio.“ Ir toliau „-prašome paaiškinti kodėl vadovaujantis Tvarkos aprašo 18 punktu Tarybai nebuvo pateikta informacija apie strateginio veiklos plano ir biudžeto projektus bei tokiu būdu apribota Tarybos narių teisė išsakyti pastabas bei teikti pasiūlymus dėl šių projektų.“ Atrodo aiškus klausimas, kodėl nebuvo pateikti dokumentai iki sausio mėn.?

Atsakymas buvo daugiau nei juokingas, nes besijuokiant ateina noras verkti: „Tvarkos aprašo 18 punkte nustatyta, kad Administracijos direktorius ne vėliau kaip iki sausio mėn. Tarybai pateikia informaciją apie SVP ir Biudžeto projektų rengimą. Minėtame punkte nedetalizuota iki kurios sausio mėnesio dienos. Kaip jau minėta prieš tai, Tarybos sprendimų projektai dėl SVP ir Biudžeto tvirtinimo paskelbti viešai ir pateikti Tarybos komitetų nariams 2022 m. sausio mėnesio viduryje, t. y. sausio 14 d.“

Tai ir kyla klausimas – ar tikrai sausio 14 yra iki sausio mėnesio?

Beje, klaidas gali pripažinti tik stiprieji.

Dar noriu paklausti Klaipėdos rajono žmonių, gaunančių atsakymus iš savivaldybės administracijos direktoriaus: ar ir Jums tokių nesąmonių prirašo?“, – savo nuomonę išsakė frakcijos „Bendra“ pirmininkas Vaclovas Macijauskas.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 228 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,