Mano Gargždai



Diana Ciparienė: apie gautą ordiną ir planus

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr. Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarijos nuotr.

Vasario 16-ąją Prezidentūroje įvyko ceremonija, skirta apdovanoti už nuopelnus Lietuvai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje nusipelniusius asmenis. Šiemet prezidentas Gitanas Nausėda ordino „Už nuopelnus Lietuvai Riterio kryžių įteikė ir buvusiai Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktoriaus pavaduotojai Dianai Ciparienei.

 

D. Ciparienė buvo pagerbta už aktyvią kultūrinę veiklą bei pažangios, šiuolaikiškos ir visuomenei atviros bibliotekos puoselėjimą.

„Jaučiuosi įvertinta už viso gyvenimo darbą kultūros sektoriuje. Šioje srityje dirbu nuo 1988 m., tad link šio apdovanojimo eita ne vieną dieną. Kartu su kolegomis ne tik puoselėjome bibliotekas, bet ir rengėme tarptautinius projektus, vystėme draugystę tarp Gargždų ir įvairių miestų–partnerių. Tad dirbome ne tik rajono labui, – tvirtina moteris.

D. Ciparienė džiaugiasi, kad šiemet apdovanojimų sulaukė ir kitų Lietuvos bibliotekų – Skuodo ir Raseinių – atstovai.

„Džiugina, kad tokiu būdu yra parodomas dėmesys kultūrai, ypač bibliotekų sektoriui, kurio gyvenimą aš visada seku ir juo didžiuojuosi. Tokiu būdu yra parodoma, kad kultūros institucijos yra prasmingos – jos turi istorinę reikšmę, įtaką, be to, prisiima papildomų veiklų, kurios padeda ugdyti visuomenę, – savo mintimis dalijasi pašnekovė.

D. Ciparienei didelį įspūdį paliko apdovanojimo išraiška, prezidentūros suteiktas dėmesys ir į ceremoniją susirinkę būsimi ordinų gavėjai.

„Būti tarp tų žmonių, tautos žiedo, kurie savo profesinėje srityje yra pasiekę tiek daug, yra labai gera. Tu jiems ploji ir jie ploja tau. Šis momentas yra labai iškilmingas – ir šiurpuliai per kūną pavaikšto. Niekada nesitiki būti pagerbtas per tokį renginį. Po visko įkvepi, iškvepi ir galvoji, ar tikrai visa tai įvyko su manimi, – ceremonijos metu užplūdusius jausmus prisimena D. Ciparienė.

Prezidentūroje ji lankėsi antrąkart – anksčiau su kolegomis dalyvavo kadenciją baigusios prezidentės Dalios Grybauskaitės organizuotame renginyje „Knygų Kalėdos.

Paklausta apie dabar vykdomus darbus, D. Ciparienė juokdamasi atsako, kad tebeturi visus turėtus statusus, nebėra tik bibliotekos direktoriaus pavaduotojo pozicijos. Tiesa, šiuo metu moteris yra pasinėrusi ir į naują veiklą – Vilniaus universitete studijuoja Viešojo administravimo magistrą.

„Dabar mano artimiausi planai: būti su savimi, studijuoti, stebėti pasaulį. O kažkokias konkrečias idėjas dar reikia išgryninti – pasitarti su šeimos nariais, kolegomis, kultūros lauko žmonėmis. Mano ryšiai nėra nutrūkę nei su literatais, nei su kolegomis iš bibliotekų, nei su Žemaičių kultūros draugija, nei su vokalo grupe „Minija. Gyvenimas eina į priekį. Dabar man labai gera, – tvirtina moteris.

Sausio mėnesį mano-gargzdai.lt duotame interviu D. Ciparienė teigė, kad yra „kultūrininkė iki „kaulų smegenų. Tad jos mintyse dar iškyla norimų įgyvendinti kultūrinių projektų vaizdai, kuriems kol kas dar reikia pribręsti.

„O visi viešajame sektoriuje dirbantys, – nesvarbu, ar tai būtų valdžios atstovai, ar bibliotekininkai, – pasirenka tarnystės žmogui kelią, todėl turėtų to nepamiršti. O tarnauti yra gera, ypač kai žmonės tavo veiklą mato, vertina ir myli. Būtent čia yra prasmė, – neabejoja D. Ciparienė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 250 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,