Mano Gargždai



Rajono gyventojai neliko abejingi ukrainiečiams renkamai paramai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Klaipėdos raj. sav. nuotr. Klaipėdos raj. sav. nuotr.

Prasidėjus karui Ukrainoje, Klaipėdos rajono gyventojai suskubo jungtis prie iniciatyvų ir siūlyti pagalbą tiek į Lietuvą atvykstančioms ukrainiečių šeimoms, tiek Ukrainoje likusiems žmonėms. Per kelias dienas dėl gyventojų solidarumo suaukota daugybė ukrainiečiams reikalingų daiktų.

 

Aukų gauta ir iš aplinkinių rajonų

Viena iš didžiausių rajone surengtų akcijų vyko vasario 26–27 d. Gargždų kultūros centre.

Pasak Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos Viešųjų ryšių ir bendradarbiavimo skyriaus vedėjos Ernestos Badalovos, daiktų yra surinkta tiek daug, kad tikslaus skaičiaus pasakyti būtų neįmanoma.

„Rūbai ir avalynė supakuoti į daugiau nei 800 dėžių, taip pat į daugybę maišų. Visi jie yra surūšiuoti pagal amžių, lytį, dydį, daiktai – pagal rūšį, – teigia E. Badalova.

Klaipėdos rajono savivaldybės „Facebook puslapyje nurodoma, kad iki sekmadienio popietės buvo gauta 30 vaikiškų lovelių, čiužinių, tiek pat vežimėlių, automobilinių kėdučių, 40 dėžių vaikų ir suaugusiųjų higienos priemonių, daugiau nei 300 pakuočių sauskelnių, drėgnų servetėlių. Pasikeisdami kultūros centre dirbo apie 100 savanorių.

Gargždų kultūros centro direktorė Vaida Skuodienė sako nesitikėjusi, kad ši iniciatyva pritrauks tiek daug žmonių.

„Buvo ir tokių tarpų, kai atsistojome ir verkėme. Mus labai jaudino žmonių gerumas, – tvirtina V. Skuodienė.

Anot Gargždų kultūros centro direktorės, žmonės vežė paramą ne tik iš Gargždų ar aplinkinių miestelių, bet ir iš Šilutės rajono, Klaipėdos. Dvi moterys, atvykusios iš Šilutės rajono, netgi pasiliko savanoriauti visą sekmadienį.

Nepaisant gauto didelio daiktų skaičiaus, rūšiavimas vyko sparčiai.

„Priekinė linija priimdavo daiktus ir iškart išskirstydavo juos į atskiras, konkrečias kategorijas, sudėdavo į dėžes. Skirstymas vyko vietoje. Tad mes darbą baigėme sekmadienį 21 val., – paaiškina V. Skuodienė.

Dabar daiktai yra perduodami į Klaipėdos rajoną atvykusioms ukrainiečių šeimoms.

Nors šiuo metu paaukotų daiktų pakanka, dėl visų paramos, pagalbos pasiūlymų galima kreiptis el. paštu .

Taip pat visą informaciją apie pagalbą ukrainiečiams galima rasti ir Klaipėdos rajono savivaldybės puslapyje https://www.klaipedos-r.lt/index.php?1729404169.

 

Jau paruoštos vietos ukrainiečiams apgyvendinti

Dabartinei situacijai neabejinga liko ir Klaipėdos rajono amatų centro direktorė Valė Krauleidienė. Ji šeštadienį savo „Facebook paskyroje paskelbė apie renkamą paramą iš Ukrainos atvykstantiems žmonėms.

„Net nesitikėjau, bet sulaukiau labai daug įvairių pasiūlymų paremti daiktais vaikams: sauskelnėmis, maisteliu, higienos priemonėmis, patalyne. O viena šeima iš karto pasisiūlė pas save namuose apgyvendinti šešis asmenis, – žmonių neabejingumu dalijasi V. Krauleidienė.

Taip pat ukrainiečiams apgyvendinti bus paruoštos ir Amatų centro patalpos.

„Šiai dienai galime priimti 16 asmenų į Amatų centrą. Veiviržėnų kultūros centras ir gimnazija tarnaus kaip vietos, kur bus galima nusiprausti, išsiskalbti rūbus. Biblioteka taip pat jungiasi prie šios akcijos – joje žmonės galės pasinaudoti internetu, praleisti laiką su vaikais.

O sudėję visus ir iš žmonių gautus pasiūlymus, Veiviržėnų apylinkėse galime apgyvendinti apie 40 žmonių su penkių dienų pilnu išlaikymu, – tikina V. Krauleidienė.

Šiuo metu, pasak moters, jokių daiktų netrūksta, jų poreikis atsiras nebent, kai į apgyvendinimo vietas atvyks žmonės. Tačiau praverstų žmogus, kuris Veiviržėnuose galėtų pakonsultuoti medicininiais klausimais, nes, V. Krauleidienės žiniomis, gali atvažiuoti ir sergančių vaikų bei suaugusiųjų.

„Veiviržėnai nedideli, tačiau supratau, kad žmonių gerumui ribų nėra. Jeigu tik reikės – padėsime, – gyventojų neabejingumu džiaugiasi Amatų centro direktorė.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 169 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,