Mano Gargždai



Ukraina: rusų karys pasidavė su visu tanku

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Victor Andrusiv feisbuko nuotr. Victor Andrusiv feisbuko nuotr.

Rusijos karys atidavė savo tanką Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms. Tokią informaciją suteikė Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas Viktoras Andrusivas.

 

Anot V. Andrusivo, jau kelias savaites Ukrainos policija identifikavusi telefonus, kuriais naudojasi rusai. Tai ukrainietiški numeriai, kuriais reguliariai siuntinėjamos trumposios žinutės, kaip pasiduoti nelaisvėn ir atiduoti karinę techniką.

„Prieš kelias dienas mums paskambino toks Miša. Mes informaciją apie jį perdavėme gynybos žvalgybos pareigūnams. Jam nurodyta vieta, kur atvažiuoti. Jis atvažiavo. Iš drono pamatėme, kad jis vienas ir tai ne pasala. Po visko pareigūnai jį sulaikė“, – pasakoja V. Andrusivas.

Kaip paaiškėjo, likusieji tanko ekipažo nariai išsilakstė, o Miša liko vienas.

„Prasmės kariauti jis nematė. Grįžti namo taip pat negalėjo, nes vadas pareiškęs, kad bus nušautas ir nurašytas kaip karinis nuostolis. Miša pasakojo, kad maisto praktiškai nebeliko, valdymas labai chaotiškas, praktiškai niekas tiems kariams nevadovauja.

Dabar Rusijos karys džiaugiasi gana geromis sąlygomis. Jis po karo gaus 10 tūkst. dolerių ir galimybę prašyti Ukrainos pilietybės. Kol karas baigsis, vaikinas gyvens normaliomis sąlygomis – turės televizorių, telefoną, virtuvę ir dušą“, – feisbuke rašo V. Andrusivas.

„Taigi, rusai, pasiduokite. Ir techniką atiduokite“, – paragino Ukrainos vidaus reikalų ministro patarėjas.

Prieš savaitę Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paragino Rusijos karius pasiduoti – ir išgyventi.

„Noriu pasakyti rusų kareiviams. Tiems, kurie jau įžengė į mūsų kraštą, ir tiems, kurie dar tik bus išsiųsti kovoti prieš mus. Rusų šauktiniai, paklausykite manęs ypač atidžiai. Rusų karininkai, jūs tai jau viską supratote. Nieko jūs iš Ukrainos nepaimsite. Jums tik atimsite gyvybes. Jūsų yra daug. Bet ir jūsų gyvenimus taip pat paims“, – sakė Zelenskis.

Jis paklausė rusų, vardan ko ir kodėl jie turėtų mirti.

„Aš žinau, kad jūs norite išgyventi. Mes girdime tai perimtuose jūsų pokalbiuose, ką jūs iš tiesų galvojate apie šį karą, apie šią gėdą ir savo valstybę. Jūsų tarpusavio pakalbiai, jūsų skambučiai į namus artimiesiems – mes visa tai girdime. Mes darome išvadą, kad žinome, kas jūs tokie“, – pažymėjo jis.

V. Zelenskis pasiūlė jiems padaryti pasirinkimą, kuris gali padėti išgelbėti gyvybę.

„Siūlau jums pasirinkimą. Ukrainos tautos vardu mes suteikiame jums šansą, galimybę išgyventi. Jei pasiduosite mūsų pajėgoms, mes elgsimės su jumis taip, kaip reikia elgtis su žmonėmis. Būtent su žmonėmis – pagarbiai. Taip, kaip jūsų armija nesielgia su mūsų. Rinkitės!“ – paragino Ukrainos prezidentas.

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 182 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,