Mano Gargždai



Olandų kepurės stovėjimo aikštelėje pastatyti automobilį kainuos triskart brangiau

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Agotos Rimkuvienės nuotr. Agotos Rimkuvienės nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos posėdyje 22-iems balsavus už, 2-iems – prieš, o 3-ims susilaikius, pritarta didinti rinkliavą už automobilių statymą parkavimosi aikštelėse prie jūros.

 

Tarybos narys Raimondas Simonavičius posėdžio metu uždavė klausimą, kodėl buvo nuspręsta pakelti mokesčius.

„Klaipėdos miestas turi pajūrio zoną lygiagrečiai su mūsų Karklės kaimu ir toje zonoje yra pakeltos kainos. Turime Olandų kepurę, kuri yra Olandų kraštovaizdžio draustinis ir ten yra labai didelis lankytojų srautas. Manome, jį išlyginti padėtų kainų padidinimas, – tvirtino Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Gitana Bajorinienė.

Nuo gegužės 1 d. pabrangs dvi pajūrio zonoje esančios automobilių stovėjimo aikštelės. Vietoj anksčiau buvusio 30 centų už valandą, yra įvedamas 60 centų mokestis aikštelėje, įsikūrusioje ties įvažiavimu į „Žilvičio stovyklą. Olandų kepurės stovėjimo aikštelė pabrango nuo 0,3 Eur/val. iki 1 Eur/val. Šalia Karklės esančios automobilių parkavimo vietos tebekainuoja 30 centų už valandą. Mokesčiai bus renkami iki rugsėjo 15-osios.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija per 1 metus VšĮ Klaipėdos keleiviniam transportui sumoka beveik 17 tūkst. eurų vietinės rinkliavos už naudojimąsi nustatytomis mokamomis vietomis rinkimo ir administravimo paslaugos mokestį. 2020-aisiais metais iš rinkliavos, mokant 0,3 Eur/val. buvo surinkta maždaug 39 tūkst. eurų, o 2021-aisiais – 35 tūkst. eurų. Padidinus rinkliavų dydžius į Savivaldybės biudžetą būtų surinkta apie 70 tūkst. Eur.

Vis dėlto, nepaisant gaunamų didesnių pajamų, ne visi posėdyje dalyvaujantys palaikė tokį sprendimą.

„Kaip mes galime didinti, jeigu reikia džiaugtis, kad žmonės važiuoja į gamtą, prie jūros, gerina savo sveikatą? Mes norime tai riboti, – piktinosi Viktoras Kura.

Naują pasiūlymą pateikė Tarybos narys Aivaras Vasylius.

„Srautai vasarą yra didžiuliai ir labiau reikia naujų parkavimosi vietų, nes ten būna užstatytos visos aikštelės, pakelės ir nėra vietos, kur sustoti. Manau, kad tikslingiau būtų, jei mes tas lėšas, kurias surenkame už parkavimą, skirtume naujos infrastruktūros įrengimui, – paragino A. Vasylius ir sulaukė kolegų pritarimo bei pažadų šį pasiūlymą apsvarstyti.

 

stovejimoaiksteles

Nauji įkainiai pajūrio zonų automobilių stovėjimo aikštelėse

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 212 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,