Mano Gargždai



Ukrainiečių pasieniečio Gyvačių saloje ištarti žodžiai buvo pranašiški: kreiseris „Moskva“ nuskendo

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Twitter nuotr. Twitter nuotr.

Juodojoje jūroje nuskendo raketinis kreiseris „Moskva“. Apie tai pranešė Rusijos gynybos ministerija, ją cituoja UNIAN. Pažymima, kad laivas „prarado stabilumą“, kai buvo velkamas į paskirties uostą dėl korpuso pažeidimų.

 

Ankstesniame Gynybos ministerijos pranešime buvo sakoma, kad „dėl gaisro kreiseryje „Moskva“ sprogo šaudmenys. Laivas buvo rimtai apgadintas“. Jame priduriama, kad gaisro priežastis tiriama.

Vėlai trečiadienį Ukrainos pietinės Odesos srities gubernatorius sakė, kad ukrainiečių pajėgos smogė laivui „Moskva“ raketomis.

„Juodajai jūrai saugoti naudojamos raketos „Neptun“ Rusijos laivui padarė labai rimtų pažeidimų. Šlovė Ukrainai!“ – per susirašinėjimo programėlę „Telegram“ pranešė Maksymas Marčenka.

Priešlaivinės raketos „Neptun“ neseniai buvo sukurtos Ukrainoje ankstesnių sovietinių raketų pagrindu. Jų leidimo įrenginiai sumontuoti ant sunkvežimių, kurie gali patruliuoti pakrantėje. Vašingtone įsikūrusio Strateginių ir tarptautinių studijų duomenimis, „Neptun“ gali smogti taikiniams iki 280 km spinduliu.

Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovyčius trečiadienį vakare sakė, kad su „Moskva“ „nutiko kažkoks netikėtumas“.

„Jis smarkiai dega. Kaip tik dabar. Kadangi jūra audringa, neaišku, ar jie galės gauti pagalbą“, – sakė jis trečiadienio vakarą per transliaciją platformoje „YouTube“.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 191 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,