Mano Gargždai



Teismas: atsukta rida – pagrindas nutraukti automobilio pirkimo-pardavimo sutartį

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Pixabay.com nuotr. Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Klaipėdos apylinkės teisme Klaipėdos miesto rūmuose išnagrinėta civilinė byla pagal ieškovo (pirkėjo) ieškinį automobilio pardavėjai (toliau – atsakovei) dėl nuostolių priteisimo.

 

Ieškovas ieškiniu prašė teismo priteisti iš atsakovės bendrą 5 742,99 Eur sumą kaip automobilio pirkimo–pardavimo kainą ir ieškovo patirtus nuostolius. Nurodė, kad transporto priemonės pirkimo–pardavimo sutartimi atsakovė pardavė, o ieškovas įsigijo naudotą lengvąjį̨ automobilį „Mercedes Benz C320 CDI“ už 5 200 Eur. Pirkimo–pardavimo sutartyje nurodyta automobilio rida – 237 609 km, duomenys apie automobilio ridą buvo nurodyti pagal odometro parodymus, buvusius automobilio pirkimo–pardavimo metu.

Po automobilio įsigijimo ieškovui nuvykus į oficialią „Mercedes Benz“ atstovybę, be kita ko jam buvo užsiminta, kad eksploatuojant automobilį ankstesniems savininkams ir šiems atliekant techninės priežiūros darbus buvo registruoti kur kas didesni automobilio ridos rodmenys, t. y. kad šiuo metu esantys ridos rodmenys galimai neatitinka tikrovės.

Netrukus po to ieškovas užsakė išsamią automobilio istorijos ataskaitą apie automobilį, kuri patvirtino, jog automobilio ridos duomenys neatitinka tikrovės, t. y. dar 2020 m. birželio mėnesį̨ šio automobilio rida buvo 370 114 km, o 2021 m. sausio mėn. – tik 229 929 km, t. y. automobilio rida buvo sumažinta apie 140 000 km.

Atsakovė su ieškiniu nesutiko ir nurodė, kad ieškovui suteikė visas galimybes patikrinti automobilį, ieškovas automobilį vežė į savo pasirinktą servisą patikrai, tačiau ten jokių trūkumų nebuvo nustatyta. Taip pat pirkėjui nebuvo draudžiama nuvežti perkamą lengvąjį automobilį „Mercedes Benz C320“ į „Mercedes Benz“ gamintojo atstovybę UAB „Silberauto“, tačiau to pats ieškovas nepadarė.

Pasak atsakovės, automobilio rida galėjo būti pakoreguota ir laikotarpiu nuo 2020 m. birželio mėnesio iki 2020 m. spalio 19 d., kai atsakovė nebuvo šio lengvojo automobilio savininkė, todėl nesutinka, kad būtų nutraukta 2021 m. vasario 15 d. sudaryta lengvojo automobilio „Mercedes Benz C320“ pirkimo–pardavimo sutartis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 149 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,