Mano Gargždai



GAJC paliekanti D. Venckutė: jaunimas nėra tik ateitis – jie gyvena jau dabar

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Deimantė Venckutė. Asmeninio archyvo nuotr. Deimantė Venckutė. Asmeninio archyvo nuotr.

Prieš šešerius metus Gargždų atviro jaunimo centre (GAJC) įsidarbinusi, o prieš daugiau nei dvejus metus užėmusi ir laikinosios GAJC direktorės pareigas, Deimantė Venckutė atsisveikina su ilgamete darbo vieta.

 

„Pirmiausia ir norėtųsi pasakyti, kad jokia konkreti priežastis nepaskatino manęs palikti GAJC laikinosios direktorės pareigų. Esu jaunas žmogus, šiame centre dirbęs daugiau nei šešerius metus, ir supratau, kad praleisti šitiek laiko vienoje vietoje žmogui yra gana daug.

Įveikiau visus per šį laiką iškilusius iššūkius: dirbau ir karantino laikotarpiu, ir dabar, susiklosčius karinei situacijai Ukrainoje. Nusprendžiau, kad atėjo laikas išmokti naujų dalykų bei įgyti kitokių patirčių. Tiesiog supratau, kad norint tobulėti, ateina laikas keistis. Tai tiesiog natūralus procesas, – apie savo pasitraukimo priežastis kalba D. Venckutė.

 

Darbas GAJC suteikė daug patirties

Pasak pašnekovės, šiuo metu, palikus pareigas, ją yra apėmęs pozityvus liūdesys.

„Žinoma, kad yra liūdna, – jaučiuosi palikusi dalį savo širdies GAJC. Juokavau ir paskutinę darbo dieną, kad emociškai būtų žymiai lengviau išeiti susipykus ir trenkti durimis (juokiasi). Tačiau kolegos mane labai gražiai išlydėjo ir labai palaikė, tad jokių nuoskaudų net negalėjo būti.

Visgi, kalbant apie šią savotišką nuotaiką, suprantu, kad augimo procesas karjeros srityje yra natūralus dalykas, o pokyčiai niekada nebūna patogūs, tačiau jie – reikalingi, – tikina moteris.

Anot D. Venckutės, buvimas GAJC dalimi ją užaugino kaip specialistę: įkvėpė drąsos, suteikė tarptautinės patirties ir parodė, kad daugelis idėjų tikrai yra įgyvendinamos.

„Tie metai davė suvokimą, kad viskas yra įmanoma ir visi dalykai gali būti vertinami kaip procesai, kuriais reikia mėgautis, o ne tik siekti galutinio rezultato. Be to, pajaučiau, kad kiekvienas žmogus su tinkama motyvacija gali daryti pokytį visuomenėje.

Vis dar jaučiu, kad trūksta suvokimo bendruomenėse, kad jaunimas nėra ateitis – jie jau gyvena dabar ir jau yra svarbi visuomenės dalis, kuri nori veikti ir prisidėti prie kuriamos gerovės sau bei savo valstybei. Yra svarbu puoselėti santykius su jaunais žmonėmis, ypač ugdyti jų pilietiškumą. Tai atsispindi ir šiandieniniame karo su Ukraina kontekste – diegti meilę Tėvynei yra daug svarbiau negu turėti infrastruktūrą, – tvirtina pašnekovė.

D. Venckutė žada ir toliau dalyvauti Klaipėdos rajono gyvenime: prisidės prie punkto, kuriame yra renkama parama rajone gyvenantiems ukrainiečiams, gyvavimo bei toliau bendradarbiaus su jaunimu.

„Mūsų jaunuoliai ir dabar žino, kad jeigu kas – visada gali į mane kreiptis, esu atvira naujoms idėjoms. Ir šiuo metu nenutolstu nuo jaunimo reikalų – birželio 2 d. turėsime diskusiją apie jaunimo politiką, kurioje dalyvausiu ir susitiksiu su jaunais žmonėmis“, – teigia D. Venckutė.

 

Naująjį vadovą ragina kliautis širdimi

Šiuo metu konkrečių ateities planų moteris neturi – ji tvirtina, kad yra nusiteikusi priimti iššūkį, kuris jai pasirodys didžiausias ir prasmingiausias.

„Niekada nesiimdavau darbų dėl uždarbio – darydavau juos todėl, kad man rūpi, jausdavau, kad man ta veikla įdomi.

Visada atsargiai kalbu apie ateities planus, nes manau, kad už žmogų turi kalbėti jo darbai. Kai kažką išsirinksiu, pasidalinsiu savo veikla viešai. Dabar pagrindinis tikslas – šiek tiek atsipūsti, – juokiasi pašnekovė.

Naujajam Gargždų atviro jaunimo centro direktoriui D. Venckutė nenori primesti savų idėjų ir minčių, tačiau keletą palinkėjimų pažeria.

„Ir būsimam vadovui, ir visai centro komandai norisi priminti, kad išliktų suvokimas, jog jaunimo centras nėra sienos, žaidimai ar inventorius. Tai yra bendruomenė, kuri susiformuoja iš darbuotojų, besirūpinančių jaunuoliais, ir jaunų žmonių, kurie gauna centro paslaugas. Svarbu yra bendradarbiauti ir dalintis idėjomis tiek tarpusavyje, tiek su savivalda. Tokiu būdu galima įgyvendinti labai daug gražių dalykų.

Išeinu aukštai pakelta galva, nes ir Lietuvos mastu Gargždų atviras jaunimo centras yra laikomas lyderiaujančiu ir viena iš stipriausių tokio pobūdžio įstaigų. Linkiu palaikyti tai, kas jau yra padaryta, ir širdimi įgyvendinti naujas idėjas, – teigia D. Venckutė.

Šiuo metu Klaipėdos rajono savivaldybė yra paskelbusi konkursą GAJC direktoriaus pareigoms užimti. Kandidatų paraiškų laukiama iki gegužės 23 d.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 247 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,