Mano Gargždai



Kompetencijų vertinimas Tripod testų pagalba

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Karjeros kelio pasirinkimas gali būti sudėtingu sprendimu, nes juk nesinori suklysti pasirenkant profesiją, kuri visiškai neatliepia individualių lūkesčių. Kaip galvojate, ar yra būdas, galintis padėti geriau suprasti, kokia profesija ir kokios darbo pozicijos yra tinkamos būtent Jums? Žinoma, vienas iš jų – Tripod testavimas!

 

Tripod testavimas. Kas tai?

Objektyvūs ir standartizuoti metodai, skirti pamatinių žmogaus savybių matavimui, yra vadinami Tripod psichologiniais testais. Didžiojo penketo asmenybės teorija paremtas Tripod asmeninių savybių testas suteikia galimybę įvertinti motyvaciją, atsparumą stresui, orientacijos į rezultatus lygį, atvirumą naujai patirčiai, sąmoningumą, kitas asmenines savybes bei protinius gebėjimus.

 

Kokią naudą teikia Tripod testavimas?

Tripod testai asmeniui, kuris planuoja keisti darbą ar karjeros kryptį, gali būti naudingi dėl keleto priežasčių. Viena iš jų yra objektyvus stipriųjų ir silpnųjų savybių įvertinimas. Pačiam žmogui kartais būna sunku tikrai objektyviai įvertinti savo sąmoningumą, ekstraversiją, gebėjimą dirbti komandoje, emocinį stabilumą ar atvirumą naujai patirčiai, o pasitelkus psichologinį Tripod testą šių savybių vertinimas tampa ženkliai efektyvesnis. Dar viena priežastis, dėl kurios verta rinktis Tripod testavimą, yra ta, kad atlikus testą bus galima geriau perprasti savo motyvaciją, susijusią su profesiniu keliu.  Protinių gebėjimų testai (bendrai ir vadovų imčiai) leidžia įvertinti potencialą sklandžiam persikvalifikavimui, galimybei eiti vadovaujančias pareigas, mokytis naujų įgūdžių reikalingų pasirinktoje / pageidaujamoje profesijoje. Galiausiai, atlikus testą, kurio duomenys specialių programų pagalba yra įvertinami pagal atitinkamas lyties, amžiaus ir tarptautines normas, yra gaunama testo rezultatų analizė bei rekomendacijos, kurios gali numatyti profesines sritis ir veiklas, labiausiai atliepiančias testuoto asmens interesus ir kuriose jam gali labiausiai sektis.

 

Tripod testavimo eiga

Tripod testavimo eigą sąlyginai galima suskirstyti į tam tikrus etapus. Pirmasis etapas – individualių poreikių išgryninimas. Asmeninių savybių klausimynas, protinių gebėjimų skalė, vaizdinės informacijos suvokimo greičio ir tikslumo testas, vadovo protinių gebėjimų skalė, erdvinių gebėjimų testas ir t. t. – tai tik dalis testų, kurie gali būti panaudojami efektyviam asmens, planuojančio keisti karjeros kryptį ar darbo poziciją, vertinimui. Tam, kad testavimas būtų kuo efektyvesnis, susitikimo arba telefoninio pokalbio metu privalu išgryninti tikruosius asmens poreikius, nes tik tada bus galima parinkti labiausiai tinkančius testus.

Antrasis etapas – tai testų atlikimas. Asmeninių savybių testus asmenys gali atlikti jiems patogiu metu nuotoliniu būdu iš bet kurios pasaulio vietos. Iš esmės vienintelis reikalavimas yra geras interneto ryšys, kompiuteris arba kitas išmanusis įrenginys. Nurodytu elektroniniu paštu yra atsisiunčiama nuoroda į sistemos sugeneruotą testą. Kalbant apie protinių gebėjimų testus, būtina paminėti, kad jie atliekami arba „gyvai“ testuojančiojo padaliniuose, arba nuotolinio susitikimo su įjungta kamera metu. Pažymėtina, kad tiek „gyvus“ susitikimus, tiek video susitikimus stebi sertifikuoti konsultantai.

Trečiasis etapas – tai ataskaitų apie atliktus testus automatiškas generavimas. Sugeneravus ataskaitas, esant poreikiui, sertifikuoti konsultantai žodžiu paaiškina testų ataskaitose pateiktus duomenis ir atsako į testuojamojo klausimus.

 

Ar Tripod testas tinka tik siekiantiems keisti darbą ar karjeros kryptį?

Tripod testavimas yra naudingas ne tik asmenims, siekiantiems keisti darbo vietą ar profesinę kryptį, bet ir darbdaviams, norintiems išsiaiškinti, ar kandidatai yra tinkami siūlomai darbo vietai. Pažymėtina, kad kompetencijų vertinimas, panaudojant Tripod testus, leidžia tiksliau nei tik vien pokalbis nustatyti ar būsimas darbuotojas pateisins Jūsų lūkesčius.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 130 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,