Mano Gargždai



GANT – tobuliausi marškiniai ir avalynė stileivoms

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

GANT – tai prekės ženklas, pakeitęs tai, kaip ir kada nešiojame vyriškus marškinius ir praplėtęs vyriško stiliaus bei mados ribas. Šiai kompanijai galime padėkoti ne tik už marškinių patogumą ar įvairias spalvas bei raštus, bet ir patogiąją sagutę prie apykaklės, nugaros klostę ir itin naudingą pakabą nugaroje, su kuria paprasta ir patogu marškinius pakabinti bet kur.

 

GANT prekės ženklas yra apsuptas įdomių istorijų ir legendų, tokių, kaip tai, kad Jeilio universiteto studentai nukirpdavo marškinių pakabą kaip ženklą, kad vaikinas jau turi pastovią merginą. Tad, pažvelkime iš arčiau į šį vyriškos mados gigantą.

 

Spalvų vaivorykštė

Marškiniai yra vienas iš svarbiausių drabužių kiekvieno vyro spintoje. Šis rūbas yra universalus ir tinka beveik visoms progoms, nesvarbu, ar norite atrodyti pasitempę ar atsipalaidavę. Apsivilkę marškiniais galite eiti bet kur – nuo biuro iki pietų su uošviais iki alaus baro.

Būtent prie tokio universalumo ir prisidėjo GANT, išplėtęs marškinių pasiūlą įvairiomis spalvomis, raštais ir stiliais. Žinoma, nepamirškime ir to, kad prie marškinių išpopuliarinimo prisidėjo ir jau minėtieji studentai. Iš tiesų, gana neįprasta, kad mados šaukliais tapo paprastai į drabužius mažai dėmesio kreipęs jaunimas, o ne aristokratai ar verslininkai.

 

Pradžia

GANT įkūrėjui Bernardui Gantmacheriui buvo vos 17 metų kai jis, ieškodamas geresnio gyvenimo, 1907 m. iš Ukrainos atvyko į Niujorką. Naujajame mieste pragyvenimui vaikinas užsidirbo dirbdamas drabužių siuvimo pramonėje, o grįžęs namo po Pirmojo Pasaulio karo, kur kovėsi JAV armijoje, Brukline įkūrė „Par-Ex Shirt Company“ ir pradėjo gaminti marškinius įvairiems prekės ženklams bei parduotuvėms.

Savo gilių žinių apie medžiagas ir kaip geriausiai sukirpti marškinius dėka Bernardas greitai išgarsėjo kaip geriausių ir kokybiškiausių marškinių Amerikoje siuvėjas. Išties nemažas pasiekimas, ar ne? Nors ilgą laiką gamino marškinius kitiems prekės ženklams ir pardavėjams, vyro vardas greitai pasklido visoje industrijoje ir jis užsidirbo nepriekaištingą reputaciją. Tai padrąsino jį gana neįprastam poelgiui – ant kiekvienos marškinių poros išsiuvinėti subtilų GANT ženklelį – deimantą su raide „G“ vidinėje pusėje, kuris reiškė išskirtinę Gantmacherio kokybę.

Kiek neįprasta ir beveik nematoma žymė simbolizavo dėmesį net mažiausioms smulkmenoms ir galiausiai tapo vienu geriausiai atpažįstamų vyriškų drabužių prekės ženklų Amerikoje ir pasaulyje.

 

Palankus metas

Talentingą ir labai patyrusį tėvą savo paties prekės ženklą įkurti paskatino jo sūnūs Martis ir Eliotas. Palankus buvo ir laikas, mat JAV ekonomika pasibaigus antrajam pasauliniam karui pradėjo augti tarsi ant mielų. Taip 1949 m. gimė GANT.

Nuo karo ir nepriteklių išvargę žmonės norėjo (ir pagaliau galėjo) gyventi patogiai, gražiai bei ieškojo kokybės visuose produktuose. Bernardas ir sūnūs pataikė į dešimtuką ir taip tapo vienu šio sėkmingo laikmečio simbolių bei geresnės ateities viltimi.

 

Universitetas

GANT kompanijai buvo lemta tapti sėkmingu verslu. Marškinių siuvėjai buvo tikri pionieriai – dauguma šiandien savaime suprantamų marškinių detalių buvo išrasti būtent šios šeimos. Visgi, turbūt labiausiai prekės ženklas išsiskyrė savo siūlomų spalvų gama, kurią itin pamėgo Jeilio universiteto studentai – žmonės, labiausiai prisidėję prie GANT populiarumo šios įmonės veiklos pradžioje.

Būtent čia, Njuheiveno mieste esančiame universiteto miestelyje, buvo atidaryta pirmoji GANT marškinių parduotuvė ir greitai studentų pamėgtas stilius buvo pavadintas „Ivy League Look”. Šis stilius tapo toks populiarus, kad parduotuvė nespėjo dėti į lentynas naujų prekių, kurias mėgo ir studentai, ir universiteto darbuotojai. Prie populiarumo prisidėjo marškinių modernus stilius ir nenuobodžios spalvos. Studentai džiaugėsi pagaliau galėję išreikši savo asmenybes per drabužius.

Inovatyvios spalvos, forma, medžiaga bei dėmesys detalėms buvo tai, kas žavėjo jaunus žmonės ir tada, ir po septyniasdešimties metų. Visa tai – vieša GANT sėkmės paslaptis.

„Ivy League“ stilius netgi tapo vienu žymiausių vyrų mados klyksmų. Prie šios sėkmės prisidėjo ir tai, kad kitoms kompanijoms buvo per sudėtinga nukopijuoti visas detales. Tiesa, pati Gantmacherių šeima teigė, jog jie rūpinasi naujovėmis, o ne tuo, ar kažkas bando juos kopijuoti.

GANT spalvos ir raštai vis dėlto buvo jų arkliukas. Ar žinote, kad vienu metu darbuotojams net buvo uždrausta dėvėti baltus marškinius? Visas dėmesys buvo skiriamas tik spalvoms.

 

Pokyčių metas

Neužilgo GANT pristatė ir dar vieną naujieną – marškinius moterims. Kompanija pabrėžė, kad tai yra būtent marškiniai, o ne palaidinės, o pati, tada kiek neįprasta idėja, kilo po to, kai paaiškėjo, jog moterys marškinius dažnai skolindavosi iš sutuoktinių

1968 m. įvyko didelis pokytis – šeima verslą pardavė „Consolidated Food“ įmonei, tačiau joje dirbti liko ir patys. 1971 m. buvo išleista pirmoji sportinių drabužių linija, o vėliau pasirodė ir seserinis prekės ženklas „Rugger“. 1979 m. GANT tapo dukterine „The Palm Beach Company“ įmone ir uždarė veiklą Njuheivene.

 

Verslas Švedijoje

Aštuntojo dešimtmečio pradžioje GANT gamybos teisės buvo suteiktos Švedijos „Pyramid Sportswear“ kompanijai, kuri galėjo tiek kurti, tiek pardavinėti produkciją už JAV ribų. Nors iš pradžių buvo kalbama tik apie Švediją, greitai prekės ženklas paplito ir kitose šalyse. 1995 m. Amsterdame atidaryta pirmoji GANT parduotuvė (šiuo metu seniausia GANT parduotuvė pasaulyje), o tais pačiais metais ją įsigijo amerikietiškojo „Phillips-Van Heusen“. Taip 1997 m. GANT vėl atidarė parduotuvę JAV. Galiausiai 1999 m. Švedijos „Pyramid Sportswear“ galutiniai įsigijo GANT už 71 mln. dolerių.

2006 m. GANT tapo akcine bendrove Švedijoje, tačiau čia pokyčiai nesibaigė, nes vos po dviejų metų ją įsigijo šveicarų „Maus Frères“. 2010 m. GANT grįžo į Njuheiveiną, kuriame vėl atidarė savo parduotuvę. Čia pardavinėjami tiek drabužiai, tiek GANT batai, kurie greitai tapo dar vienu vyriškos mados „must-have“.

GANT avalynė reiškia patogumą, aukštą kokybę ir puikų stilių. GANT moteriški batai ir GANT vyriški batai prisitaiko prie kiekvieno žmogaus gyvenimo būdo ir puikiai tinka tiek, darbui, tiek laisvalaikiui.

 

Besitęsianti sėkmė

GANT šiandien yra vertinamas kaip aukštos klasės prekės ženklas, pamėgtas verslininkų, įžymybių ir visų kitų kokybės mėgėjų.

Per daugiau nei septynis dešimtmečius ištobulinti marškiniai yra beveik tobuli, pradedant jų forma, spalva, medžiagomis ir, žinoma, patogumu.

Labai aukštai vertinami ir GANT aksesuarai bei avalynė – jie elegantiški, lengvai priderinami prie įvairių stilių, ilgaamžiai, pagaminti iš kokybiškų medžiagų ir jums tarnausiantys ilgus metus.

Nesvarbu, ar renkatės sportinio stiliaus avalynę, zomšiniai aulinukus, laisvalaikio batelius, odinius batus, žemaaulius, mokasinus ar tiesiog šlepetes namams, galite būti tikri, kad juos pamėgsite iš anksto. Klasikinės ir modernios spalvos puikiai tiks prie jūsų pamėgtų kelnių, GANT marškinių ir kitų drabužių.

Taigi, kai kitą kartą ieškosite tobulos avalynės, apsilankykite SIL parduotuvėje Kauno miesto centre – V. Putvinskio g. 50A bei SIL.lt elektroninėje parduotuvėje ir išsirinkite jums labiausiai tinkančius ir patinkančius GANT produktus. Atrodysite stilingai, o jausitės puikiai ir, žinoma, sulauksite daugybės komplimentų.

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 316 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,