Mano Gargždai



Neliko nieko švento: mirusiųjų ramybę sutrikdė kapinėse siautėję vandalai

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Sveksnosnaujienos.lt nuotr. Sveksnosnaujienos.lt nuotr.

Švėkšnos gyventojai verda pykčiu. Pirmadienio naktį chuliganai nusiaubė pagrindines miestelio kapines. Ir vargu ar tai padarė iš toliau atvykę vandalai.

 

„Sunku ir suvokti, kas turi dėtis žmogaus galvoje, kad taip pasielgti. Kuo nusikalto mirusieji? Anksčiau pasitaikydavo įvairių smulkmenų, bet toks atvejis mūsų miestelyje pirmas“, – „Vakarų ekspresui“ apie pirmadienį miestelio gyventojus sukrėtusį makabrišką nusikaltimą sakė Švėkšnos seniūnas Alfonsas Šeputis.

Švėkšnos pakraštyje esančiose pagrindinėse miestelio kapinėse vandalai siautėjo pirmadienio naktį. Tai, ką jie padarė, pastebėta anksti ryte.

Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnų teigimu, apie 6 val. žmonės kapinėse rado septynis suniokotus kapų paminklus. Padarytas nuostolis įvertintas 15 tūkstančių eurų.

Pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kapo ar kitos viešosios pagarbos vietos išniekinimo. Tas, kas atliko vandališkus veiksmus kapinėse ar kitoje viešosios pagarbos vietoje arba dėl rasinių, nacionalinių ar religinių motyvų išniekino kapą ar kitą viešosios pagarbos vietą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pasak Tauragės apskrities VPK atstovės Linos Banienės, nusikaltimas greičiausiai padarytas iš chuliganiškų paskatų.

„Tiesiog eita per kapines ir niokota. Šeši paminklai suskaldyti, o vienas dar ir nuverstas“, – sakė L. Banienė.

Nuostabos dėl tokio nemalonaus įvykio neslepiantis A. Šeputis įsitikinęs, kad nusikaltėlis ar nusikaltėliai į kapines galėjo užklysti ir neatsitiktinai.

„Plikomis rankomis to nepadarysi. Paminklai daužyti įrankiu“, – teigė Švėkšnos seniūnas.

Kriminalistai ieško įtariamųjų. Labiausiai tikėtina, kad tai yra vietos gyventojų, o ne iš toliau atklydusių asmenų darbas.

Tikimasi, kad tyrimui vertingos informacijos suteiks miestelio viešąsias erdves stebinčių vaido kamerų įrašų peržiūra. Vaizdo kameros įrengtos ir prie kapinių, tačiau šiuo metu, lyg tyčia, jų įrašymo funkcija yra sutrikusi.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 192 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,