Mano Gargždai



Įgyvendinami jaunimo iniciatyvų projektai

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Editos Stanienės nuotr. Editos Stanienės nuotr.

Ar reikia išsaugoti senuosius amatus? Birželio 5 dieną „Amatų miestelio“ darbų pabaigtuvėse atvykusių svečių  retoriškai klausė Plikių Ievos Labutytės pagrindinės mokyklos mokinių savivaldos atstovai. Medžio drožėjai, pynėjai, kubiliai, kalviai, puodžiai, audėjos, batsiuviai, siuvėjai, kryždirbiai, − ar  šiandien suvokiame, ar  įvertiname kokie tai amatai? Pasidomėti šiais amatais ir patiems pabandyti kai ką pasidaryti moksleivius paskatino mokinių prezidentūra ir juos kuruojanti  iniciatyvi socialinė pedagogė metodininkė Edita Stanienė.

 

Visą savaitę mokyklos kiemelyje vyko kūrybinis darbas: vieni iš medžio drožė suoliukus, šaškių lentas,  kiti mūrijo akmenines šiukšlių dėžes, dar kiti gražino aplinką, mergaitės mokėsi austi tautines juosteles. Į amatų veiklas įsijungė ir mokiniai, ir pedagogai: pavaduotojas ugdymui Andrius Mizgiris, dailės ir technologijų mokytoja metodininkė Tatjana Zaksienė, istorijos mokytojas Gintaras Nakutis ir informacinių technologijų mokytojas Egidijus Šiaulys.                   

Su originaliu amatu, žvakių gamyba, susipažinti mokiniai nuvyko į ĮI „Luxa“. Įmonės savininkas Dainius Petkus papasakojo apie žvakių verslą, parodė, kaip gaminamos įvairių formų žvakės.

Į „Amatų miestelio“ uždarymo šventę buvo pakviesti visų mokyklų mokinių savivaldos atstovai, bet atvyko patys entuziastingiausi – Endriejavo vidurinės mokyklos ir Ketvergių pagrindinės mokyklos mokiniai. Apžiūrėję darbų parodą ir susipažinę su  senaisiais lietuvių liaudies amatais, trijų mokyklų mokinių savivaldų atstovai susėdę ratu padiskutavo apie jaunimo politiką ir galimybes jaunimui. Susitikimą vainikavo liaudiška vakaronė: su lietuvių liaudies žaidimais, šokiais, konkursais ir galiausiai bendru orkestru − piemenėlių raliavimu, pačių pasigamintomis šiaudų dūdelėmis. Į liaudiškas pramogas visus įsuko renginio svečias – Slengių daugiafunkcio centro meno vadovas Jonas Kavaliauskas. Renginio metu padėkota  už paramą ir pagalbą vykdant projektą UAB „Sakuona“, UAB „Gridin‘s group“, ĮI „Luxa“ ir visiems dalyvavusiems mokytojams.

Po pietų jaunimas išmėgino jėgas sporto varžybose: vyko futbolo, tinklinio bei orientacinės varžybos, o po jų šauni pramoga  – naktinis filmų seansas.

Jaunimo reikalų tarybos finansuojama jaunimo iniciatyva „Amatų miestelis“ Plikių pagrindinėje mokykloje pateisino visų lūkesčius ir projekto vykdytojai nusiteikę kitais mokslo metais tęsti projektą, išmokti naujų amatų bei gražinti mokyklos aplinką.

 

Editos Stanienės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 219 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,