Mano Gargždai



Per Žolinę vairuotojai kilnojo pilnus stikliukus

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Tris sekmadienio nakčiai Minijos gatvėje paliktus automobilius sudaužė girtas jaunas „Mercedes-Benz“ vairuotojas. „Facebook“ grupės „Klaipėdos Reidai II“ nuotr. Tris sekmadienio nakčiai Minijos gatvėje paliktus automobilius sudaužė girtas jaunas „Mercedes-Benz“ vairuotojas. „Facebook“ grupės „Klaipėdos Reidai II“ nuotr.

Ilgąjį Žolinės savaitgalį pajūrio vairuotojai savęs nevaržė. Šventė linksmai, sėdo girti prie vairo, daužė automobilius, bandė nevykusiai lenktyniauti su policija. Pareigūnai vos spėjo laipinti iš mašinų girtus vairuotojus ir tupdyti juos areštinės kamerose.

 

Konkretų policijos įspėjimą, kad ilgąjį savaitgalį šalies keliuose bus sustiprinta greičio kontrolė ir vairuotojų blaivumo bei apsvaigimo nuo kvaišalų tikrinimas, išgirdo ne visi pajūrio vairuotojai.

Rezultatų ilgai laukti nereikėjo. Ir ne visų girtų asmenų nuotykiai baigėsi laimingai – tik susitikimu su pareigūnais.

Labiausiai „košės prisivirė“ 23 metų „Mercedes-Benz“ vairuotojas, kuris sekmadienio naktį siautėjo uostamiesčio Žvejybos uosto rajone.

Apie 3.01 val. jaunuolis automobilio nesuvaldė Minijos gatvėje. Išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir atsitrenkė į kelkraštyje stovėjusias tris transporto priemones bei kelio ženklą.

Tai avarijos kaltininko nesustabdė. Jis paspruko iš eismo įvykio vietos, tačiau policininkai jį rado.

Vaikinas vairavo būdamas gerokai apsvaigęs nuo alkoholio. Jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Į alkotesterį įpūtė 2,27 promilės alkoholio.

To paties sekmadienio vakarą klaipėdiečio pavyzdžiu bandė sekti ir Klaipėdos rajone įkliuvęs 34 metų „Opel Vectra“ vairuotojas.

Apie 18.36 val. Baičių kaime pamatęs pareigūnų tarnybinį automobilį vyras jį apvažiavo ir padidinęs greitį spruko.

Prasidėjo bėglio gaudynės. Vejantis „Opel Vectra“ policininkai jo vairuotojui per garsiakalbį nurodė sustoti, tačiau jis buvo lyg kurčias.

Kai bėglį pavyko sulaikyti, iš karto paaiškėjo ir jo nenoro susitikti su policininkais priežastis.

Vairuotojui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,87 promilės alkoholio. Negana to, vyras neturėjo ir teisės vairuoti transporto priemonę.

Klaipėdos apskrities VPK duomenimis, penktadienį–sekmadienį girtų vairuotojų atžvilgiu pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai. Dituvos sodose sulaikyta ir girta (2,08 prom.) 49 metų „Mazda“ vairuotoja.

Šioje garbės nedarančioje įskaitoje pirmavo sekmadienio vakarą Plungės rajone pasižymėjęs „Volkswagen Sharan“ vairuotojas.

Rotinėnų kaime sunkiai apgirtęs 31 metų vyras jau nematė, kas darosi jam prieš akis ir atsitrenkė į prie draudžiamo šviesoforo signalo sustojusį „Volvo“.

Avarijos kaltininkas į policininkų alkotesterį įpūtė 3,04 promilės alkoholio ir negalėjo parodyti vairuotojo pažymėjimo. Paaiškėjo, kad žemaitis niekada ir nėra įgijęs teisės vairuoti automobilį.

Kadangi nustatytas didesnis nei 1,51 promilės girtumas, visiems prie vairo įkliuvusiems neblaiviems įtariamiesiems gresia baudžiamoji atsakomybė ir teistumas.

Taip pat iš vairuotojų gali būti konfiskuoti ir automobiliai. Arba jų vertę atitinkančios pinigų sumos, jei mašinos priklauso kitiems asmenims.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 635 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,