Mano Gargždai



Gribžinių bendruomenė paminėjo Atšvaitų dieną (fotogalerija)

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Gribžinių bendruomenės nuotr. Gribžinių bendruomenės nuotr.

Kiekvienais metais trečią spalio ketvirtadienį Lietuvoje minima Atšvaitų diena. Gribžinių bendruomenės nariai ir svečiai iš aplinkinių vietovių 2022 m. spalio 20 d. vakare susirinko pagrindinėje kaimo gatvėje ir laukdami sutemos stebėjo pėsčiųjų matomumą.

 

Į pagalbą renginio organizatoriams atvyko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Klaipėdos rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Asta Zbarauskienė su kolegomis.

Visi atvykę dalyviai buvo labai supratingi ir suvokiantys renginio reikšmę.

Gyvename kaimo vietovėje, netoli miesto, tad nuolatos tenka judėti pagrindiniais Lietuvos keliais, greitkeliais, magistralėmis. Mūsų klimatinė zona nepasižymi giedrais orais, tad dažnai darbo valandos ir pats intensyviausias keliavimo laikas prasideda ir baigiasi prietemoje. Tokiomis sąlygomis matomumas yra prastas. Net ir puikaus regėjimo asmenys gali nepastebėti šalikelėje einančio juodai apsirengusio asmens. Kad nors kiek jaustumėmės saugiau ne tik dėl savęs, bet ir dėl vairuotojo, jau kelintus metus iš eilės mokomės sąmoningai nešioti šviesą atspindinčius atšvaitus.

Kalbėdami apie sąmoningą atšvaitų nešiojimą norime išmokyti vaikus suvokti, kad atšvaitas nėra talismanas ir vien tik užsidėjęs jį matomoje vietoje dar netapsi saugus. Būtina nepamiršti ir toliau laikytis Kelių eismo taisyklių bei elgtis atsargiai kelyje, nes niekada negali žinoti, ar už vairo sėdintis asmuo tikrai žiūri į kelią, ar jo emocinė ir fizinė būsena yra stabili, ar kiti pašaliniai veiksniai (tokie kaip skambantis mobilus telefonas) netrukdo jam saugiai vairuoti transporto priemonės.

Aptarę šiuos aspektus išklausėme Bendruomenės pareigūnų pateiktos informacijos apie žmogaus matomumą kelyje einant su atšvaitu ir be jo. Mažųjų dalyvių pagalba buvo pademonstruoti atšvaitų užsidėjimo būdai.

Už naudingas dovanas – atšvaitus, liemenes, kuprines, dviračių žibintus ir kt. dėkojame Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos.

Esame dėkingi visiems dalyviams atvykusiems į Gribžinių bendruomenės surengtą antrąjį renginį, kuris yra Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos organizuojamo konkurso „Eismo saugumas bendruomenėse 2022–2023“ dalis.

 

 

Gribžinių bendruomenės nuotraukos:

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 385 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,