Mano Gargždai



Klubas „OCR Gargždai“ džiaugiasi inovatyvia sporto aikštele Gargžduose – prie klubo ragina jungtis ir miesto gyventojus

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Lauros Jankutės nuotr. Lauros Jankutės nuotr.

Šiandien oficialiai atidaryta nauja OCR sporto aikštelė Gargždų centriniame stadione, skirta ne tik profesionaliems ekstremalaus sporto veteranams, bet ir įvairaus amžiaus rajono gyventojams, norintiems turiningai ir aktyviai praleisti laisvalaikį.

 

Prie projekto įgyvendinimo finansavimo prisidėjo Klaipėdos rajono savivaldybė ir Gargždų sporto centras, o atidaryme dalyvavusiam Klaipėdos rajono savivaldybės merui Broniui Markauskui ir pačiam teko galimybė išbandyti naujoje aikštelėje besipuikuojantį ekstremaliam sportui skirtą įrenginį.

„Nei vienas neturėjome patirties, kaip tokį įrenginį rinkti, statyti, o iššūkiu tapo ir viešieji pirkimai, bet labai džiaugiamės, kad turime pirmąją tokio dydžio OCR aikštelę Lietuvoje ir Pabaltijyje“, – kalbėjo Gargždų sporto centro direktorius Vaidas Liutikas, pabrėždamas, kad šioje vietoje yra puikios galimybės apšvietimo atsiradimui, o taip pat ir laisvas įėjimas gyventojams per vartelius iš parko pusės.

Ekstremalaus bėgimo klubas „OCR Gargždai“ gyvuoja jau dvejus metus ir yra vieni iš keturių klubų visoje Lietuvoje – pradžioje susibūrė keletas šio sporto entuziastų, o laikui bėgant gretos gausėjo – komanda jau spėjo sudalyvauti Europos čempionate, taip pat Lenkijos, Latvijos čempionatuose bei daugelyje vietinių varžybų. Atidarymo metu klubo nariai taip pat demonstravo jėgas, nuosekliai įveikinėdami įrenginio kliūčių ruožus.

„Ruošdamiesi varžyboms ir garsindami Gargždus pastebėjome, kad auga nuosavos aikštelės poreikis, todėl esame labai dėkingi Klaipėdos rajono savivaldybei ir Gargždų sporto centrui už įvykdytą projektą“, – kalbėjo „OCR Gargždai“ klubo narys Donatas Ivanauskas.

OCR treniruočių specifika yra grįsta idėja nebūti vienoje vietoje – varžybos dažniausiai vyksta kalnuotose vietovėse, dažnai integruojasi ir į miesto teritoriją, todėl, anot sportininkų, aikštelės vieta pasirinkta neatsitiktinai: šalia esantis parkas atveria puikią galimybę bėgioti, treniruotis naudojantis parke esančiu kalnu. Atidarymo metu klubo nariai pasakojo ir apie varžybose nuolat kintančias rungtis, trasų ilgį, dalyvavimo ir diskvalifikavimo principus bei pabrėžė, kad pagrinde sutinkami pratimai varžybose yra įmontuoti būtent ant šio vieno treniruoklio Gargždų centriniame stadione – dėl šios priežasties pačių sportininkų jis yra laikomas itin naudingu ir inovatyviu.

„OCR Gargždai“ dar šį rytą grįžo iš varžybų Maltoje, kuriose klubo nariai triumfavo su trenksmu: individualiose varžybose iškovoti net 3 medaliai. Komanda įsitikinusi, kad prie šių pergalių itin prisidėjo galimybė treniruotis naujoje nuosavoje Gargždų aikštelėje.

„Netolimoje ateityje yra planuojama burti vaikų grupes, siekiama gauti trenerio licencijas – nors OCR sportas yra gana naujas, tačiau labai sparčiai populiarėjantis ir jau dabar pastebime itin didelį vaikų susidomėjimą aikštele“, – pasakoja „OCR Gargždai“ klubas, kurį sudaro jau apie 50 registruotų narių – įvairaus amžiaus vyrai ir moterys, o didžioji dauguma jų – gargždiškiai.

Kiekvieną sekmadienį, 11:00 val., yra rengiamos atviros treniruotės, kurių metu suinteresuotiems aktyvistams klubo nariai patys noriai papasakoja ir parodo įrenginio naudojimosi subtilybes – platesnę informaciją apie treniruočių vietą ir laiką kviečia stebėti „OCR Gargždai“ socialiniuose tinkluose.

Ekstremalaus bėgimo klubas „OCR Gargždai“ yra ir vieni iš OCR sporto federacijos steigėjų. Klubo narių siekis – pakviesti prie komandos prisijungti kuo daugiau gargždiškių, norinčių dalyvauti profesionaliose ir mėgėjiškose OCR varžybose. Tokia galimybė prieinama ir išvykusiems iš Lietuvos – klubas turi savo ambasadorius Maltoje, Norvegijoje, Danijoje – šio sporto dėka Gargždų miesto vardas ir logotipas keliauja po visą Europą.

Atidarymo metu užsiminta ir apie planuojamą statyti stendą, brūkšninių kodų pagalba žmonėms suteikiant išsamesnę informaciją, kaip taisyklingai naudotis įrenginiu ir treniruotis, įveikinėjant kliūtis.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 92 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,