Mano Gargždai



Indukcinės kaitlentės priežiūra – ką būtina žinoti?

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Įmonės nuotr. Įmonės nuotr.

Tiek įrengiant naujus, tiek atnaujinant senesnės statybos būstus, indukcinės kaitlentės vis dažniau pasirenkamos. Ne veltui, nes jų veikimo principas užtikrina 90 % energijos efektyvumą (90% šilumos atitenka puodui ar keptuvei kaitinti, o vos 10 % šilumos pasiskirsto aplinkoje). Tai ne tik itin efektyvus energijos taupymo būdas, bet ir praktiškas sprendimas namuose. Šiame straipsnyje pateikiami indukcinės kaitlentės priežiūros ypatumai.

 

Tinkami indai

Norint naudotis indukcine kaitlente, svarbu žinoti, kad tinka ne visi virtuvės reikmenys. Nors tokios viryklės veikia naudodamos elektrą, jos veikia kitaip nei standartinės elektrinės viryklės. Indukcinėse kaitlentėse naudojama elektromagnetinė spinduliuotė, kuri kaitina tik indus. Aplink esantis paviršius neįkaista, todėl tokia įranga – kur kas saugesnė.

Tokio tipo įrangai tinka šios puodų bei keptuvių medžiagos:

  • nerūdijantis plienas;
  • ketus;
  • aliuminis.

Visos minėtos medžiagos yra patvarios, todėl užtikrinamas gaminių ilgaamžiškumas. Visgi, nerūdijančio plieno keptuvių ir puodų rinkiniai – vieni iš populiariausių. Tam, kad šiluma pasiskirstytų efektyviau ir tolygiau, nerūdijantis plienas neretai maišomas su aliuminiu, kuris įterpiamas į daugiasluoksnį puodo pagrindą. Galbūt kaip tik ieškote aukštos kokybės puodų, keptuvių ar kitų virtuvės reikmenų? Užsukite į Žana elektroninę ar fizinę parduotuvę. Iš plataus asortimento greitai ir patogiai išsirinksite sau tinkamiausią gaminį, kurio kokybė džiugins ne vienerius metus.

 

Priežiūra

Indukcinės viryklės valymas – itin paprastas. Kitaip nei ant elektrinės, ant indukcinės kaitlentės išsiliejęs maistas neprisvyla. Priklausomai nuo išsiliejusio maisto, atvėsus paviršiui, šį galima nuvalyti tiek popieriniu rankšluosčiu, tiek drėgna šluoste, tiek specialiomis valymo priemonėmis.

Tokios kaitlentės valymui svarbiausia nenaudoti aštrių, metalinių šveistuvų, nes jie gali subraižyti ir pažeisti kaitinimo paviršių. Be to, uždėję puodą ar keptuvę, stenkitės jų nestumdyti. Visgi, uždėjus puodą ar keptuvę netinkamai, galima jų padėtį pataisyti, tačiau tai daryti rekomenduojama pilnai pakeliant indus.

Atsižvelgę į aukščiau pateiktas įžvalgas, galėsite mėgautis saugiu ir patogiu maisto gaminimu. Svarbiausia pasirinkti tinkamus virtuvės reikmenis, kurie greitai įkaistų, ir tinkamai prižiūrėti kaitlentės paviršių. Mėgaukitės maloniu maisto gaminimu ir nustebinkite artimuosius gardžiais patiekalais.

 

 

Reklama.

Dėmesio! Kalba netaisyta. Redakcija už pateiktą informaciją neatsako.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 233 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,