Mano Gargždai



Už neteisėtą automobilio statymą neįgaliesiems skirtoje vietoje – bauda iki 180 eurų

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Freepic.com nuotr. Asociatyvi Freepic.com nuotr.

Seimas Administracinių nusižengimų kodekse atskirai išskyrė ir padidino baudas už neteisėtą automobilių statymą ar sustojimą neįgalių asmenų automobiliams skirtose vietose (projektas Nr. XIVP-1292(2).

 

„Žmonių su negalia teisės dažnai yra pažeidžiamos būtent aplinkos prieinamumo srityje, parkavimas yra vienas iš dažniausių pažeidimų. Nors už jį jau yra skiriamos baudos, tačiau praktikoje pastebima, kad, tarkime, už parkavimą rezervuotoje vietoje išrašomos didesnės baudos, tuo metu už parkavimą neįgaliųjų vietose dažnai net nebaudžiama. Deja, bet taip nutinka, kad net patys žmonės su negalia gauna susimokėti baudas, kol jų vietos yra realiai užimtos“, – pristatydama projektą sakė jo iniciatorė Seimo narė Monika Ošmianskienė.

Parlamentarė pabrėžė, kad žmonėms su negalia nėra paprasta pastatyti automobilį bet kur dėl to, kad reikia plačiai atverti duris vėžimėliui ar kitai mobilumo įrangai pastatyti, tam gali trukdyti šalia kitų automobilių parkavimo vietų esantys borteliai ar kiti įrenginiai.

Priimtais pakeitimais nustatyta, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose gali stovėti tik skiriamuoju ženklu „Neįgalusis“ arba neįgalių asmenų automobilių statymo kortele pažymėtos transporto priemonės, neturint teisės sustoti ir stovėti tokiose vietose, užtraukia baudą vairuotojams nuo šešiasdešimt iki vieno šimto aštuoniasdešimt eurų.

Už pataisas balsavo 98, nė vienas nebuvo prieš, susilaikė du Seimo nariai.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 390 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,