Mano Gargždai



Tęsiant nagrinėjamą bylą, bibliotekos darbuotojai išreiškė poziciją protestuodami

Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)
Vytauto Liaudanskio nuotr. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Šiandien Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmuose vyko antrasis teismas, nagrinėjant ieškovės Indros Tamašauskienės prieš atsakovus Klaipėdos rajono savivaldybę ir Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešąją biblioteką bylą dėl atleidimo iš darbo pripažinimo neteisėtu, grąžinimo į darbą, vidutinio darbo užmokesčio už priverstines pravaikštas laiką priteisimo.

 

Posėdžio metu nuspręsta, kad atsakovai, per 14 dienų nuo paskutiniojo teismo posėdžio, privalo pateikti teismui papildomus rašytinius savo kaltinimų įrodymus ir paaiškinimus. Kitame teismo posėdyje bus apklausiami liudininkai iš atsakovų pusės, kurių sąrašas dar nėra pateiktas. Jų atvykimą į teismą turės užtikrinti patys atsakovai.

„Byla dar neišnagrinėta, o teismo posėdis yra atidėtas gruodžio 23 d., 9:30 val., jeigu iki tos dienos nebus pateikta papildomų prašymų, turinčių įtakos datos pakitimui“, – teigė Klaipėdos apylinkės teismo pirmininko padėjėja ryšiams su visuomene Monika Vismantė.

Klaipėdos apylinkės teismo rūmų atstovė papasakojo, kad šį rytą prie teismo rūmų protestui būriavosi Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos atstovai, kaip spėjama, siekdami išreikšti poziciją dėl nenoro, kad I. Tamašauskienės būtų gražinta į darbą. Protesto metu pareigūnų išvengta, jis atitiko visas etines nuostatas.

Rugpjūčio 5 d. iš pareigų buvo atšaukta Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorė Indra Tamašauskienė. Toks sprendimas priimtas po išaiškėjusių faktų apie netinkamą įstaigos vadovės elgesį su darbuotojais ir naudojimąsi tarnybine padėtimi. Moteris kreipėsi į teismą dėl atleidimo iš darbo pripažinimo neteisėtu, grąžinimo į darbą ir vidutinio darbo užmokesčio už priverstines pravaikštas laiką priteisimo.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 196 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,