Mano Gargždai



Rasų šventę gargždiškiai stebėjo pasyviai

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Liepos Savickaitės nuotrauka. Liepos Savickaitės nuotrauka.

Pirmadienį gargždiškiai vienas po kito traukė į Minijos slėnį, kur vyko Rasų šventė.

 

Šventės organizatorius – Gargždų kultūros centras – kvietė visus prisiminti senąsias šventės tradicijas, papročius, stebuklingus burtus ir apeigas.

Susirinkusiuosius linksmino Gargždų kultūros centro muzikantai, dainininkai ir šokėjai.

Paklausta, kaip pavyko šventė, Gargždų kultūros centro direktorė Birutė Oželienė teigė, jog atėję žmonės galėjo aktyviau dalyvauti programoje, o ne tik stebėti viską iš šalies.

„Kvietėme visus į trumpiausios nakties sutikimą, paparčio žiedo ieškojimą. Norėjome, kad daugiau žmonių bendrai sudalyvautų ir pasišokime, ir dainuojant. O žmonės susėdo ant kalniuko ir iš pradžių buvo sunku juos išjudinti. Vėliau į sporto rungtis prisijungė vaikai, tada – ir kiti. Mes tikėjomės, kad toje dauboje prie laužo visi ir susėsime, o ne ant kalniuko. Tiesa, į pabaigą žmonės drąsiau dalyvavo, prisijungė prie šokėjų. Buvo viena labai graži šeimyna, kuri pynė vainikus, jų dukra rado paparčio žiedą“, – kalbėjo Kultūros centro direktorė.

B. Oželienė svarstė, kad kitais metais šventę bus bandoma daryti ta pačia forma, fiestos su alumi tikrai nebus.

„Galvosime apie kitus metus, bet tikrai nedarysime Joninių fiestos su alumi. Pamąstysime, kaip labiau žmones iš karto įtraukti kartu padainuoti, pašokti. Kad jie būtų ne žiūrovai, o dalyviai. Galbūt mūsų tikslas šiuo atžvilgiu ne visai pavyko, bet sulaukėme neblogų atsiliepimų. Mes siekėme, kad tai būtų mūsų visų bendras pasibuvimas ir pavakarojimas“, – sakė B. Oželienė.

Tikrąją Joninių dieną turėję galimybę susipažinti su tradicijomis, kitą dieną, antradienį, miestelėnai šėlo Joninių „Superfiestoje“. Ji sudomino gausesnį dalyvių būrį.

 

Liepos Savickaitės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 72 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,