Mano Gargždai



Netradicinės pamokos „Vaivorykštės“ gimnazijos gamtos mokslų laboratorijoje

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
„Vaivorykštės“ gimnazijos nuotr. „Vaivorykštės“ gimnazijos nuotr.

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazija Europos Sąjungos struktūrinių fondų / Europos socialinio fondo lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 09.2.1-ESFA-V-719-01-0001 „Kokybės krepšelis“ lėšomis įsirengė modernią gamtos mokslų laboratoriją.

 

Gamtos mokslų mokytojai džiaugiasi galėdami inovatyviai vesti pamokas, įtraukdami mokinius į tyrinėjimus ir skatindami patirti atradimo džiaugsmą, sudomindami moksline veikla ir motyvuodami atsakingai ruoštis būsimoms studijoms. Gimnazistai noriai įsitraukia į eksperimentines veiklas, atsakingai ir kūrybiškai atlieka užduotis, yra iniciatyvūs ir kūrybingi – darbas laboratorijoje motyvuoja juos per patirtį gerinti akademines žinias, ateities karjerą susieti su gamtos mokslais.

Gimnazija, būdama atvira bendruomenei, pajusti tyrinėjimų skonį į gamtos mokslų laboratoriją kviečia kitų mokyklų mokinius – būsimuosius gimnazistus, mokinių tėvelius, kitus bendruomenės narius. Patirtimi apie gamtos mokslų laboratorijoje vedamus užsiėmimus dalinasi biologijos mokytoja metodininkė Raimonda Kundrotienė.

Mokytoja džiaugiasi, kad kone pirmieji laboratorijos „moksliniai darbuotojai“ buvo gimnazijos mokytojai, dalyvavę biologijos edukaciniame užsiėmime „Kalėdiniai stebuklai“ ir stebėję gyvybę vandens laše.

Mokslo darbuotojų duoną išbandė ir I g klasės mokinių tėveliai, kartu su savo vaikais dalyvavę netradicinėje pamokoje „Iškeisk namų ruošą į pamoką“. Mokytoja R. Kundrotienė, vedusi užsiėmimą, papasakojo, kad tėveliai, atlikdami tris praktinius darbus (svogūno epidermio ląstelių, plazmolizės ir gyvybės vandens laše stebėjimus per mikroskopą), buvo labai aktyvūs, noriai įsitraukė į darbą, ruošė mėginius, pateikė rezultatus, formulavo išvadas, įsivertino darbus. R. Kundrotienės teigimu, ypač smagu buvo stebėti, kaip tėvai klausinėja ir tariasi su savo vaikais, kartu džiaugiasi pasisekusiais bandymais – mokosi iš savo vaikų. Tėvų ir mokytojos nuomone, tokia bendrystė skatina tėvus tapti aktyviais ugdymo proceso dalyviais, stiprina ryšį tarp mokytojo, mokinių ir jų tėvų.

Laboratorijoje lankėsi mokinių tėvai

 

Smagu, kad į mokyklą sugrįžti nori ir senjorai – patirti atradimo džiaugsmą į gamtos mokslų laboratoriją atėjo TAU klausytojai. Senjorai tyrinėjo, ar ledo tirpinimui naudojamas kalcio chloridas turi įtakos augalų ląstelėms, džiaugėsi nauja patirtimi ir stebėjosi, kokias puikias galimybes studijuoti gamtos mokslus modernioje laboratorijoje turi gimnazijos mokiniai.

Trečiojo amžiaus universiteto klausytojai

 

Laboratorijoje lankėsi ir mažieji tyrinėtojai. „Minijos“ progimnazijos 4c klasės mokiniai ir jų mokytoja Vida Ratkuvienė gamino spalvotus dirbtinius ikrus, kuriuos kūrybiškai panaudojo kurdami paveikslėlį – gėlę, 4a klasės mokiniai (mokytoja Rasa Marcinkevičienė) džiaugėsi, kad pavyko pažvelgti į paslaptingą ląstelių pasaulį – pamatyti net ląstelės branduolį!

„Minijos“ progimnazijos 4c klasės mokiniai ir jų mokytoja Vida Ratkuvienė

 

„Minijos“ progimnazijos 4a klasės mokiniai ir jų mokytoja Rasa Marcinkevičienė

 

Gargždų „Kranto“ progimnazijos 1c klasės mokiniai ir jų mokytoja Jolanta Gilvonauskienė iš perdirbamų popieriaus atliekų (senų laikraščių) pasigamino rankų darbo popierių, kurį panaudos rašydami laišką, atviruką ar sveikinimą.

„Kranto“ progimnazijos 1c klasės mokiniai ir jų mokytoja Jolanta Gilvonauskienė

 

Vasario 3 dieną gimnazijoje vykusio renginio „Tyrėjo naktis“ dalyviai taip pat buvo pakviesti išbandyti mokslinę veiklą gamtos mokslų laboratorijoje. Tyrėjų veikloje dalyvavo „Vaivorykštės“, Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnazijų, „Kranto“ ir „Minijos“ progimnazijų komandos ir atliko po tris praktikos darbus: aiškinosi, kaip kelių barstymas druska tirpdo ledą ir kaip tai atsiliepia augalų ląstelėms, tyrinėjo cukraus ir gliukozės substrato poveikį mielių išskiriamo anglies dioksido CO2 kiekiui, gamino muilą.

„Tyrėjo nakties“ dalyviai

 

Visi jaunieji tyrėjai – laimingi galėję dalyvauti eksperimentinėje veikloje gimnazijos gamtos mokslų laboratorijoje ir norėtų sugrįžti dar daug kartų, o mokytoja R. Kundrotienė džiaugiasi, kad ne tik mūsų gimnazijos mokiniai turi galimybę dirbti šiuolaikiškoje praktikos darbams pritaikytoje aplinkoje, bet ir kitų mokyklų ugdytiniai. Mokytojos teigimu, taip skatinamas ne tik bendradarbiavimas, bet ir šiuolaikiškas STEAM ugdymas Klaipėdos rajone.

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 243 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,