Mano Gargždai



Kelių policija primena eismo pokyčius nuo balandžio 1-osios

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Asociatyvi Kelių policijos nuotr. Asociatyvi Kelių policijos nuotr.

Iki balandžio 10 d. visi transporto priemonių vairuotojai turi pasikeisti žiemines padangas į vasarines. Už netinkamą padangų naudojimą dabar jau skiriama didesnė bauda – nuo 50 iki 100 Eur.

 

Nuo balandžio 10 d. iki spalio 31 d. šalyje draudžiama eksploatuoti transporto priemones su dygliuotomis (žieminėmis) padangomis. Šiltuoju metų laiku rekomenduojama važiuoti vasarinėmis padangomis.

2022 metais Lietuvos policija išaiškino 557 atvejus, kai transporto priemonių padangos neatitiko nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų. 

 

Automobilių vairuotojai nuo balandžio 1 d. iki spalio 31 d. automagistralėse negali viršyti 130 km/h leistino važiavimo greičio.

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad šiltuoju vasaros sezonu – balandžio–spalio mėnesiais – keičiasi didžiausias leistinas važiavimo greitis. Automagistralėse lengvųjų automobilių ir krovininių automobilių, kurių didžiausioji leidžiamoji masė ne didesnė negu 3,5 t, motociklų ir triračių vairuotojai gali važiuoti ne didesniu negu 130 km/h greičiu, o greitkeliuose – 120 km/h greičiu. Keliuose su asfalto ar betono danga – ne didesniu negu 90 km/h greičiu, kituose keliuose – ne didesniu negu 70 km/h greičiu.

Nors vairuotojas jokiu būdu negali viršyti leistino važiavimo greičio, tačiau pasirinkdamas jam tinkamiausią važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę, meteorologines sąlygas, eismo intensyvumą, kad bet kada galėtų išvengti pavojingos situacijos ir nesukeltų pavojaus kitiems eismo dalyviams.

 

Visoms transporto priemonėms leidžiama važiuoti:

˗ gyvenvietėse ne didesniu kaip 50 km/h greičiu;

˗ stovėjimo aikštelėse ne didesniu kaip 20 km/h greičiu.

2022 metais Lietuvos policija išaiškino 664 358 važiavimo greičio viršijimo atvejus. 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 443 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,