Mano Gargždai



Rajono bibliotekininkai Lenkijoje pasirašė bendradarbiavimo sutartį

Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)
Albinos Žvirblytės nuotr. Albinos Žvirblytės nuotr.

Jau daugiau nei penkiolika metų Klaipėdos rajono savivaldybė bendradarbiauja su Ilawos miestu Lenkijoje – rengia bendrus projektus, pažintinius vizitus, dalijasi gerąja patirtimi. Sekdami tokiu puikiu pavyzdžiu, Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos direktorius Juozas Gutauskas ir jo pavaduotoja Diana Ciparienė dar ankstyvą pavasarį pradėjo bendrauti su Ilawos miesto viešąja biblioteka, o birželio 27–29 dienomis, kartu su bibliotekos specialistais, svečiavosi Lenkijoje, kur pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

 

Atvykus į Ilawos miestą, Klaipėdos rajono bibliotekininkus pasitiko Ilawos bibliotekos direktorė Kinga Groszkowska ir buhalterė Magdalena Kozań. Apžiūrint biblioteką visus sužavėjo skaitykloje įsikūręs bibliotekos simbolis – katinas Pušek, kuris noriai leidžiasi glostomas ir yra itin mylimas visų skaitytojų. Kiek vėliau, jau pavakarėje, laukė kasmetinis ilaviečių organizuojamas VII-asis Ilawos regiono bibliotekininkų forumas, kurio metu vyko oficialūs bibliotekų pristatymai ir buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp bibliotekų, kuriomis sutarta remti įvairiapusiškus mainus, pagrįstus bendrais bibliotekų veiklos vystymo poreikiais, organizuoti tarptautines konferencijas bei teikti metodinę pagalbą. Lenkai sužavėjo savo svetingumu, draugiškumu, svečiams įteikė atminimo dovanas. Gargždiškiai forumo organizatorius bei Ilawos miesto viešosios bibliotekos darbuotojus taip pat nustebino leidiniais apie Klaipėdos kraštą, suvenyrais bei lietuviškais kepiniais. Forume lankėsi ir gražia bibliotekų draugystės pradžia džiaugėsi ne tik bibliotekininkai iš Ilawos regiono bei Klaipėdos rajono, bet ir Ilawos burmistras Włodzimierz Ptasznik, Kultūros centro direktorė Grażyna Piękos. Ilawos bibliotekininkų forume vertėjavo ir po įžymias Lenkijos vietas Lietuvos delegaciją lydėjo Gdansko konsulato sekretorius Janush Džiugievič.

Pasiekus svarbiausią kelionės tikslą – pasirašius bendradarbiavimo sutartį, Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos bibliotekininkai nepraleido progos susipažinti ir su Lenkija. Šeštadienį lankėsi didžiausioje Europoje plytinėje viduramžių Malborko pilyje, kurioje apžiūrėjo gyvenamuosius apartamentus, sargų stebėjimo postus ir koridorius, koplyčią, Žiemos ir Vasaros menes ir kitas patalpas. Taip pat pabuvojo uostamiestyje Gdanske, žavinčiame savo architektūra, uosto kratinėmis, istoriją menančiais pastatais. Sekmadienį bibliotekininkai pasivaikščiojo po į Unesco Pasaulio paveldo sąrašą įtrauktą Torūnės senamiestį bei piligrimų centrą Stary Lichen, garsėjantį Švč. Licheno Dievo Motinos bazilika, kuri pagal dydį – vienuolikta pasaulyje.

Ši kelionė – naujas žingsnis bibliotekos tobulėjimo link. Nauji kontaktai, partneriai neabejotinai bus naudingi siekiant pagerinti jau teikiamas paslaugas, diegiant naujoves, dalinantis bibliotekinio darbo patirtimi ir, žinoma, vykdant projektus.

 

Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešosios bibliotekos ir Lenkijos Respublikos Ilawos miesto viešosios bibliotekos bendradarbiavimo sutarties pasirašymo akimirkos:

 

Albinos Žvirblytės nuotraukos:

 

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 590 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,