Mano Gargždai



„Linksmoji banga 2023“ – muzika sujungė sielas

Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)
Rasos Linkienės nuotr. Rasos Linkienės nuotr.

Balandžio 7 dieną atverti sielas muzikai į Gargždų „Kranto“ progimnazijoje vykusį respublikinį instrumentinės-vokalinės muzikos festivalį-konkursą „Linksmoji banga-2023“ atvyko 22 kolektyvai (186 mokiniai) iš Klaipėdos miesto ir rajono, Kauno miesto, Šilutės, Marijampolės, Kelmės, Rietavo savivaldybių.

 

Šiemet festivalis prasidėjo jautriais žodžiais, daina ir bendru dalyvių atliktu kūriniu, skirtu prisiminti vienam iš festivalio organizatorių, nuoširdžios, kūrybiškos sielos kolegai a. a. Ringaudui Stoškui.

Tai ne pirmas kartas, kai Gargžduose organizuojamas šis renginys. Pirmą kartą jis buvo organizuotas 2017 metais. Jo iniciatoriai mokytojai Rasa Linkienė, Ringaudas Stoškus ir Klaipėdos r. savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Irena Barbšienė.

Atlikėjai klausytojams dovanojo įvairios muzikos: nuo liaudies iki populiariosios. Kol komisija vertino kolektyvų pasirodymus, dalyviai susibūrė prie bendro vaišių stalo, bendrystėje mezgė draugystės ryšius. Muzikos pedagogai vieni su kitais dalinosi gerąja patirtimi. Renginys baigėsi pakilia ir džiaugsminga nuotaika. Visi kolektyvai buvo įvertinti ir apdovanoti.

 

Festivalio-konkurso „Linksmoji banga-2023“ laureatais paskelbti:

Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos skudutininkų ansamblis (vadovė J. Surblienė).

Klaipėdos „Baltijos“ gimnazijos liaudiškos muzikos ansamblis (vadovė K. Bogužienė).

Rietavo Lauryno Ivinskio gimnazijos merginų vokalinis ansamblis (vadovė R. Varnagirienė).

Šilutės M. Jankaus pagrindinės mokyklos instrumentinė-vokalinė grupė „Oktava“ (vadovas V. Stoškus).

Renginio koordinatorės nuoširdžiai dėkoja organizacinei grupei: A. Petruokai, E. Jovaišai, D. Straukienei, L. Pilkaitienei, renginio vedėjams K. Januškaitei ir D. Nomeikai, fotografui T. Petruškevičiui. Už sklandų svečių priėmimą - S. Birbalienei, Dž. Daugintienei, D. Simutienei, V. Butkuvienei, V. Stonkienei, mokytojų padėjėjų komandai, aptarnaujančiam personalui, administracijai.

Dėkojame partneriams: Klaipėdos r. savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriui, Klaipėdos r. Švietimo centrui. Ypatingas ačiū vertinimo komisijai: J. Katauskiui, Gargždų muzikos mokyklos džiazo ir moderniosios muzikos skyriaus vedėjui, I. Barbšienei, Klaipėdos r. savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistei, K. Šileikai, muzikos atlikėjas, skrabalininkui, A. Balsiui, Gargždų muzikos mokyklos džiazo ir moderniosios muzikos skyriaus mokytojui.

Po dvejų metų vėl kviesime banguoti muzikos garsais.

Renginio koordinatorės I. Račienė ir R. Linkienė

Palikite komentarą

Portalo draugai

 

    Radijogama  muziejus     logo-sc    logobanga150  

Reklamos

Dabar svetainėje 332 svečiai (-ių) ir narių nėra

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,