Logo
 Spausdinti šį puslapį

Šimtukų lietaus brandos egzaminų rezultatuose šiemet nesulaukta

Įvertinkite šį įrašą
(5 balsai)
Asociatyvi Monikos Sutkutės nuotrauka Asociatyvi Monikos Sutkutės nuotrauka

Vakar, liepos 1 dieną, NEC paskelbė lietuvių kalbos, informacinių technologijų bei chemijos egzaminų rezultatus.

Iš visų trijų egzaminų Klaipėdos rajone po šimtuką surinko vos du abiturientai. Abu jie – iš Gargždų „Vaivorykštės“ gimnazijos.

Lietuvių kalbos egzaminą šiais metais laikė 230 rajono abiturientų. Vienintelis šimtukas Klaipėdos rajone atiteko Aistei Kairytei iš „Vaivorykštės“ gimnazijos. Dar 19 abiturientų gavo po 86-99 proc. Įvertinimą, taigi ir jie pretenduoja į atestatus su pagyrimu. Deja, gimtosios kalbos egzamino rezultatai tapo bloga žinia net 35-iems abiturientams, o neišlaikiusiųjų procentas siekė 15 proc. ir viršijo šalies vidurkį (12 proc.).

Informacinių technologijų egzaminą šiemet laikė 21 mokinys, išlaikymo procentas buvo maksimalus. Nors šimtukų nesulaukta, aukščiausiu įvertinimu – 99 proc. – pasidžiaugti galėjo dar vienas „Vaivorykštės“ abiturientas, Mažvydas Andrijauskas.

Chemijos valstybinį egzaminą išlaikė visi iš 16-os jį pasirinkusių abiturientų, o Mindaugui Balsiui iš „Vaivorykštės“ gimnazijos skirtas 100 balų įvertinimas. Dar 3 mokiniai gavo 86-99 balus.

„Nors šių metų rezultatai kol kas nėra ypatingai geri, bent jau galime pasidžiaugti, kad turime šimtukininkų ir nemažai pretendentų į atestatą su pagyrimu“ , – teigė Genutė Jurevičienė, Klaipėdos rajono savivaldybės Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė.

Susiję įrašai (pagal žymę)

Visos teisės saugomos 2020 m. VŠĮ "Mano Gargždai", Žemaitės g. 6, 96121 Gargždai, ĮK 302987419,